Yazar Nesibe Özcan Özbiçer 1964 Erzincan doğumlu olup, ilk orta ve Lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi İşletme mezunu olup, üç ay vekil öğretmenliğin ardından üç yıl İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapmıştır.1988 yılında Yapı Kredi Bankasına sınavla geçiş yaparak çeşitli kademelerde görev yaparak Opr. Yönet. Olarak emekli olmuştur.

‘Babamın Şiirleri’ derlemesi ile edebiyat dünyasına giren yazar Nesibe Özcan Özbiçer, ilk kitabı “Beşik Kertmesi” isimli romanı ile Kırmızı Türk Dijital Dünyanın En’leri Ödüllerinde “2017 Yılının En İyi Kitabı “ve yazarı da “Yılın En İyi Çıkış Yapan Yazarı” olarak çift ödüle layık görülmüştür.” Mardin’de Bir İstanbullu” ve “Bizim Çocuklarımız” romanları ile Edebiyat dünyasında” ben de varım” diyen Nesibe Özcan Özbiçer, eserlerinde kadın şiddet, çocuk gelinler ve toplumsal konular işleyerek, kadın ve insan temalarına ağırlık veriyor.

Okuma ve yazmayı çok seven, edebiyat aşığı yazar üç çocuk annesidir.

Yazar Nesibe Özcan’ın kendi dilinden Kitaplarının konusu

KİTAPLARIM…

MARDİN ‘DE BİR İSTANBULLU

Konusu: İstanbul’da bir yetimhane de büyüyen, aldığı eğitim bursları ile başarılı bir yönetici olarak büyük bir holding de yönetici olarak çalışan Ayça’nın, yıllardır içinde anlamadığı ve tarifi mümkün olmayan bir merak ile her şeyi geride bırakarak Mardin’e gitmesi ve Mardin’de berdel, töre, aşiret ile karşılaşması ve yine kadın şiddeti vb.

Güzel Ayça ile Miran ağanın aşkını anlatırken, kadınların “kadın” olduğu için yaşadıkları acı dram...

BEŞİK KERTMESİ

Konusu: Mardin’de Bir İstanbullu Kitabımın devamıdır. Beşik Kertmesi, adından da anlaşılacağı gibi kundakta yapılan evlilik anlaşmasını ve bunun sonucunda yaşananları anlatıyor.

Mardin’in en büyük aşireti Hozat Aşiretinin ağası Miran ağa ile Hanım ağa Ayça’nın çocukları Boran ağa ile Baran ağanın kan davasını önlemek, aşiretler arası barışı sağlamak için yapılan beşik kertmesi ve yine erkeklerin hakim olduğu bir dünya da kadınların yaşadığı çile…

BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

Konusu: Toplumun kanayan bir yarası olan ve günümüzün acı gerçeği olan Çocuk Gelinleri anlatan “Bizim Çocuklarımız” isimli kitapta üç hikaye birbiriyle bağlantı kurularak anlatılmış.

Birinci bölümde, dokuz yaşındaki Berçem ile yetmiş yaşındaki Abbas ağanın evliliğini anlatıyor. Yetmiş yaşında ikinci evliliğini torunu yaşında olan Berçem ile yapması ve çocukluğunu yaşamadan, evliliğin ne olduğunu bilmeden, ailesinin fakirliği yüzünden bir bedel karşılığında çocuk gelin olması ve acı dramı...

İkinci bölümde; eniştesi tarafından tecavüze uğrayan ve bunun travmasını yaşarken ne olduğunu anlamadan on beş yaşında Serhat ağa ile evliliği ve gerek eşinden gerekse ailesinden gördüğü şiddet ve ötesi…

Üçüncü ve son bölümde ise; yaşları küçük, sevdaları büyük ama korkularından büyüklerine söyleyemeyen ve aileleri tarafından çocuk yaşta evlendirilen Ferman, Merdan, Mizgin ve Heja’nın yüreklerindeki çapraz sevdayı ve yaşadıklarını anlatıyor.

Kitaplarımdaki konular, gerçek olaylardan esinlenmiş, kurgulanmış, hayatın gerçeği olan hikayelerdir.

Araştırmacı_Yazar Nesibe Özcan Özbiçer aynı zamanda Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yaşam Koçu olarak, çok yakında;

_Beşik Kertmesi isimli kitabının ikinci baskısı ile,

_On Altı Adımda Başarının Sırrı kişisel gelişim kitabı,

_Fatma Ananın Masalları ve Atatürk’ü Tanıma ve Anlama çocuk kitaplarını okurlarıyla buluşturacak.

Ayrıca,

_İstanbul Maltepe Küçükyalı da ki Nesibe&Ecem Kitap Cafe ile yeni bir sosyal projeyi de başlattı. Bu proje de;

_” Kadınlarımız Okuyor “köşesi ile kadınlarımızı okumaya teşvik ediyor. Okuyan kadın, hem kendini hem çocuklarını kurtarıyor. Hem de ülkesinin geleceğine ışık olur.

_” Yazarın Köşesi” ile yazarları okurları ile buluşturarak, insanların fikir alışverişlerinde bulunmalarına destek oluyor.

Editör: Adıyaman Haber