Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Üniversitesi ortaklığında bu yıl ilki düzenlenen ve 18’i yabancı toplam 54 ressamın katıldığı ‘Uluslararası 1. Adıyaman Perre Sanat Çalıştayı’ devam ediyor.
9-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ve Türkiye’nin önde gelen ressamlarının yanı sıra Türkmenistan, Almanya, Polonya, Gürcistan, Slovakya, Rusya, Hindistan ve İngiltere’den önemli sanatçıların da katıldığı sanat çalıştayıhakkında değerlendirmede bulunan projenin başkanı ve yürütücüsü Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet Alagöz, “Adıyaman’ın tanıtılmasına katkı sunacak olan bu projemiz sayesinde ülkemizi, kentimizi, üniversitemizi ve bünyesinde yeni faaliyete geçen Güzel Sanatlar Fakültemizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Bundan da önemlisi turizm alanında kentimize ciddi katkılar sunacağımıza inanıyorum. Bu anlamda çalıştayı gerçekleştirmememizde desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız F. Hüsrev Kutlu’ya ve Rektörümüz Prof. Dr. M. Talha Gönüllü’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.
YABANCI SANATÇILAR PERRE’DE OLDUKLARI İÇİN MUTLU
‘Uluslararası 1. Adıyaman Perre Sanat ÇalıştayınaAlmanya’dan davet edilen BettyBöhm,DagmarGlausnitzer Smith, Nejla Gür, ClaudiaMichaelaKochsmeier, CorinnaSiebert, Sarah Strassmann veSonjaWegener; Gürcistan’dan davet edilen Prof. LelaGeleishvili, Prof. Levan Silagadze ve Prof. David Silagadze;İngiltere’den davet edilen Elena Priestley ile Maria Priestley; Rusya davet edilen DimitryPetrenko ile LarisaZuykova;Türkmenistan’dan davet edilen PirgeldiShirov; Hindistan’dan davet edilen AhirwarPradeep; Polonya’dan davet edilen WitBoguslawski ve Slovakya’dan davet edilen Alexander Jazykov’daAdıyaman’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü’ye ve projenin yürütücüsü olan Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet Alagöz’e teşekkür ettiler.

- YERLİ SANATÇILARDAN YETKİLİLERE TEŞEKKÜR
Çalıştayda yer alan sanatçılardan Zati Karabulut ise Adıyaman’ı ve değerlerini tanıtma adına oldukça önemli bir etkinliğe imza atıldığını dile getirerek, kendilerine bu imkanı tanıyan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü’ye teşekkür etti. Etkinliğin önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek devam etmesi dileğinde de bulunan Karabulut, “Sayın Belediye Başkanımız ve Rektörümüz burada Adıyaman’ı tanıtma adına çok önemli bir işe imza attılar, onlara çok teşekkür ediyorum. Birçok ülkeden ve ilden gelen sanatçılar gerçekten güzel çalışmalar yapıyorlar. Belediyemizden ve üniversitemizden bu yıl ilki olan Uluslararası 1. Adıyaman Perre Sanat Çalıştayı’nın devamını getirmelerini bekliyoruz. Çünkü gelen arkadaşlarda buradan çok memnun kaldılar” dedi.

- ÖĞRENCİLER, USTALARIN BİRİKİMİNDEN YARARLANDI
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Fatma Çiftçi ise yaptığı değerlendirmede, Adıyaman Belediyesi ile Adıyaman Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen Uluslararası 1. Adıyaman Perre Sanat Çalıştayı sayesinde bilgi ve birikimlerini, deneyimli sanatçılarla pekiştirme fırsatı bulduklarını dile getirerek, “Bu sene Erasmus sınavını kazanarak Avrupa’da eğitimime devam etmeyi hedefliyorum. Bundan dolayı, bu çalıştaya yurt dışından gelen sanatçılardan fikir alma şansı elde etti. Çalıştay oldukça verimli geçiyor. Böyle büyük bir çalıştayın bir parçası olmak gerçekten gurur verici. Daha öncede çeşitli çalıştaylara katıldım ama insanın okuduğu ilde böyle bir çalıştaya katılabilmesi gerçekten farklı bir duygu. Bize bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha