Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da bilimden, kültür-sanat ve spora kadar her branştan etkinlikler Üniversite mensupları ve Adıyaman halkının ilgi ve beğenisine sunulacak.

Etkinlik haftası boyunca gün içerisinde Kültürel Hazineler Müzesi (Adıyaman Evi) kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak, öğrenci toplulukları ve Geri Dönüşümlü Tasarım Kursunun sergi ve kermesleri ile Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Sergisi devam edecek ve ebru performansı katılımcılarla birlikte yapılacak.

Bu yıl 5. kez gerçekleştirilecek olan Adıyaman Üniversitesi Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası 11 Nisan Çarşamba günü saat 10.00'da Rektörlük Konferans Salonunda açılış programı ile başlayacak.

Açılış programında protokol konuşmalarının yanı sıra Devlet Konservatuvarı tarafından sunulacak müzik dinletisi ve Başbakanlık Müşaviri Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından verilecek "Geleceğin Türkiye'si, Geleceğin Gençleri" konulu bir konferans da yer alacak.

Öğleden sonra başlayacak olan Kariyer Günlerinde Dr. Ramazan Kurtoğlu ve Uzm. Ercan Kutlu öğrencilerle tecrübelerini paylaşacak. Ayrıca, gün içerisinde 5. Sağlıklı Yaşam Turnuvası kapsamında çalışanlar ve öğrenciler için ayrı ayrı dart yarışması ile karaoke gösterisi gerçekleştirilecek. Akşam Flarmoni Orkestrası Konserinin ardından ilk gün etkinlikleri açık hava film gösterimi ile son bulacak.

Etkinliklerin ikinci gününde ise Üniversite Minyaman Çarşısı yanında yeni yapılan Kale Kafe'de Adıyaman yöresel yemek ve tatlılarının tanıtımı amacıyla düzenlenen Geleneksel Adıyaman Gastronomi Günü ve Tatlı Yarışması yapılacak. Halka açık olan yarışmada katılımcılar hem hünerlerini sergileyecek hem de yöresel yemekler gelenlere ikram edilecek.

Aynı gün öğleden sonra Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Dinç öğrencilerle bir araya gelerek "Teknoloji Bağımlılığı" konulu konferansta konuşacak. 5. Sağlıklı Yaşam Turnuvası kapsamında öğrenci kategorisinde Bayanlar Voleybol Final Müsabakası ile Maraton Koşusu yapılacak. İkinci gün, akşam açık havada gerçekleştirilecek konser ile son bulacak.

Etkinliklerin üçüncü günü Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından izleyicilerin katılımıyla gerçekleştirilecek özgün baskı resim ve tezhip uygulamaları ile başlayıp Kariyer Günleri kapsamında İbrahim Pamuk'un öğrencilerle tecrübe aktarımı ile devam edecek. 5. Sağlıklı Yaşam Turnuvası kapsamında Masa Tenisi, Satranç, Okçuluk müsabakaları ve Bayrak Yarışı ile Uçurtma Şenliği yapılacak. Üçüncü gün, akşam İran'ın Güneşi Grubunun vereceği konser ve film gösterimi ile son bulacak.

Etkinliklerin dördüncü gününde eski Milletvekillerinden Hüseyin Kansu, "Aliya İzzetbegoviç ve Mücadelesi"ni anlatacak. Aynı gün 5. Sağlıklı Yaşam Turnuvası kapsamında yüzme yarışması ile 3'lük yarışması yapılacak. Akşam Müziksel Faaliyetler Topluluğunun konseri ve film gösterimi ile gün sona erecek.

Etkinliklerin beşinci gününde Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Atilla Akkoyunlu, "İstanbul Havzasında Su Kalitesi" adlı bir konferans verecek. 5. Sağlıklı Yaşam Turnuvası kapsamında ise öğrenciler kategorisinde Voleybol Baylar Final Müsabakası ile çalışan ve öğrenciler için penaltı yarışması yapılacak. Akşam ise Devlet Konservatuvarı tarafından Türk Halk Müziği Konseri verilecek.

Etkinliklerin altıncı gününde Mühendislik Fakültesi Fuaye alanında projelerin yarışacağı 2. İnovatif Proje Pazarı yapılacak. 5. Sağlıklı Yaşam Turnuvası kapsamında çalışanlar ve öğrenciler için Futbol Final Müsabakaları yapılacak. Ayrıca gün içerisinde Devlet Konservatuvarı tarafından Açık Hava Koro Konseri, akşam ise Bilim ve Sanat Platformu Müzik Atölyesinin Anadolu Rock Konseri olacak. Ayrıca akşam masal gecesinde 'ninemden masallar' anlatılacak.

Etkinlik Haftasının yedinci ve son gününde ise Merkezi Derslikler, 5.si düzenlenen Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu ADYÜ Sempozyuma ev sahipliği yapacak. Tamamen ADYÜ'nün kendi iç dinamiklerinden beslenen sempozyumda farklı branşlardan bildiriler yer alıyor. Öğleden sonra kapanışta ise 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası, Turizm Fakültesinin Mezuniyet Töreni ile son bulacak.

ADYÜ 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası münasebetiyle konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, toplumların ilim, bilim, kültür ve sanatla muasır medeniyetler seviyesine ulaşabileceğinin altını çizerek, şunları söyledi: "Bizler gençlerimizin sadece ilmen eğitimi ile değil aynı zamanda fikren, ruhen, zihinsel ve bedensel gelişimleri için de etkinlikler düzenliyoruz. Bu sebeple bu yıl da geleneksel hâle getirdiğimiz bilim, kültür-sanat ve spor etkinlikleri haftasını dolu dolu organize ettik. Öğrencilerimizin yılın hem yorgunluğunu atacakları hem de yeni bir soluk kazanacakları etkinlikler haftasına katılımlarını bekliyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha