Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bahçesinde açılışı yapılan sergiye Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, Güzel Sanatlar fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Nurullah Atalay, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju Teker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

Türk ve Alman öğrencilerin birbirlerinin tarih ve kültürlerini öğrenmesi amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında önce Üniversitemiz öğrencileri ve öğretim üyeleri Almanya’nın Braunschweıg kentinin yolunu tutarken, projenin ikinci yani Türkiye ayağında ise Alman öğrenciler Adıyaman’ı ziyaret ettiler.

Türkiye ayağı kapsamında Almanya’dan gelen öğrenciler tarafından cam ve seramik çalışmaları yapılırken, tarihi dokumuzu yansıtan Nemrut, Perre, Cendere Köprüsü gibi tarihi mekanlar cam ve seramikler üzerine resmedildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, cam ve seramik sergisini incelerken, Almanya’dan gelen öğrencilerle İngilizce sohbet ederek, Üniversite hakkında sorular sordu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha