Şanlıurfa Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, halk arasında 'Çınarlı Cami' olarak bilinen Eskisaray Camiinin avlusundaki 400 yıllık anıt ağacın tescilinin kaldırılması kararını aldı.

TUTAP Adıyaman İl Temsilcisi Tayfun Güzel, Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Komisyonu tarafından tarihi çınarın korunamayacak durumda olduğu için kesilmesi yönünde  alınan skandal kararıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

-"ÇINAR, UYGUN ŞARTLARDA KORUNMASINA DEVAM EDİLMELİ"

Güzel, yaptığı açıklamada, alınan bu karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanırsa çınar ağacı, tescili kaldırılarak güvenlik gerekçesiyle kesilecek olmasının Adıyaman halkına ve Adıyaman kültürüne büyük bir darbe olacağını belirtti. 

Güzel,çınarın Adıyaman'ın markalaşmış kültürel değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Eskisaray Mahallesi'nde bulunan ve camiye adını veren bu tarihi çınar, Adıyaman'ın markalaşmış kültürel değerlerinden birisidir. Konunun uzmanlarından, bilirkişilerden ve profesörlerden oluşturulacak yeni bir komisyonla tarihi çınarın uygun şartlar oluşturularak korunmaya devam edilmesini temenni ediyoruz." dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha