TUTAP Adıyaman İl Temsilcisi Tayfun Güzel, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde uygulanan Kovid-19 tedbirleri kapsamında kente turist gelemediğini belirterek, 1 Haziran itibariyle yeni normalleşme sürecinin ardından ören yerlerinde ziyaretine açıldığı kaydetti.

Her yıl Adıyaman'da binlerce turist ağırladıklarını belirten Güzel, şunları dile getirdi:

"UNESCO kültür mirası listesinde bulunan Nemrut Dağı'nın Adıyaman'da olmasının bununla birlikte Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Arsemia ve Perre Antik kentiyle birlikte Sofraz Anıt Mezarlığı her yıl, binlerce yerli ve yabancı turistimizi ağırladığımız ve açık hava müzesi konumundaki ilimize, Türkiye genelinde uygulanan Kovid-19 tedbirleri kapsamında turist gelmiyordu ve alınmıyordu ancak 1 Haziran itibariyle yeni normalleşme sürecinin ardından ören yerlerimizde turistlerin ziyaretine açıldı. Yalnız her yıl olduğu gibi gelen turistlerin tamamı ören yerlerine giriş yapamayacak bakanlığın almış olduğu kararlar neticesinde ören yerlerinde aynı anda kaç kişinin ziyaret edebileceği belirlendi ve bu alınan kararlar Adıyaman'daki yetkililerimize ulaştırıldı.Müze yetkililerimizde bu konuda personellerini yeniden eğitti, buna göre Nemrut Dağında, Perre Antik kentinde, Cendere Köprüsünde, Arsemia'da ve Sforza'da aynı anda kaç turistin ziyaret edebileceği, ören yerlerini gezebileceği belirlendi.

Güzel, Turizm ve Tanıtma Platformu Adıyaman Temsilciliği olarak bakanlığın almış olduğu kararların arkasında olduklarını ve desteklediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Hem sağlık açısından hem de buraya gelen yerli ve yabancı turistlerimizin güvenliği açısından bu kurallara ve tedbirlere uyulmasını istiyoruz ve sosyal mesafe kuralına uyarak hem kendimizin hem de buraya gelen misafirlerimizin sağlığın korumak bizim en büyük görevimiz. Bizler de bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Buraya gelen yerli ve yabancı turistlerimiz müsterih olsunlar bizler en iyi şekilde onları ağırlayacağız. Ziyaretlerini yapacaklar, ören yerlerini gezecekler ve ilimizden mutlu ve de sağlıklı bir şekilde tekrardan ayrılacaklar."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha