Belediye Konferans Salonun da yapılan, yazar ve şair Lütfü Şehsuvaroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa Kaymakam Can Aksoy, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Sosyal Hizmetler Müdürü Arif Özdemir, Türk Ocakları Adıyaman Şube Başkanı Gökhan Dursun, Türk Eğitim Sen Gölbaşı Temsilcisi Mahmut Yetişgen, STK Temsilcileri ve siyasi parti liderleri katıldı.

Programın açılışında Türk Ocakları Gölbaşı Temsilcisi Mehmet Çatlakcan, Türk Ocakları’nın gerçekleştirdiği ve planladığı faaliyetlerden bahsetti.

Açılış konuşmasını ise Türk Ocakları Adıyaman Şube Başkanı Gökhan Dursun yaptı. Türk Ocakları’nın fırkacılık siyaseti yapmadığını belirten Gökhan Dursun, Türk Ocakları’nın siyasetin merkezinde yer aldığını ancak bunu yaparken siyasi partilerden bağımsız bir şekilde sürdürdüğünü aktardı.

Açılış Konuşmasının ardından, Lütfü Şehsuvaroğlu adam olmak üzerine şiir tadında bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmasının başlangıcında şehirlerin, AVM ve beton binalarla kirletildiğinden bahseden Şehsuvaroğlu, adam olmayı farklı bir bakış açısıyla anlattı.

Şehsuvaroğlu, adam olmanın birçok özelliklerinden bahsederken, bu örnekleri şiirlerle de süsleyerek konferansa farklı bir lezzet kattı.

Şehsuvaroğlu, konuşmasının bitiminde, 2015 yılında sinemaya uyarlanan “Kafes” filminde yazmış olduğu “Ayazda Kaldı Hürriyet” türküsünü seslendirdi, ayrıca şehitler için yazdığı başka bir türküyü ve Sarıkamış şehitleri için yazmış olduğu türküleri de seslendirdi.

Programdan sonra yoğun ilgiyle karşılaşan Lütfü Şehsuvaroğlu’na Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy ve Belediye Başkanı Yusuf Özdemir tarafından teşekkür plaketini takdim edildi.

Plaket takdimi sonrası Şehsuvaroğlu kitap imza töreni gerçekleştirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha