Adıyaman İl Halk Kütüphanesi tarafından organize edilen #OkumayıSeviyorum çağrısına başarı öyküsü olan Adıyamanlı Şahsiyetlerimiz Video ve Mesajlarıyla destek oluyorlar.”

Çağrıya destek olan Türk Halk Müziği Sanatçısı Sayın Tuncay Okutan.

Tuncay Okutan Kimdir?

Ülkemizde halk kültürünü yaşayarak yaşatmaya gayret eden ve kültürünün dolayısıyla da ninnilerinin, ezgilerinin  ve müziğinin  içinde yetişmiş toprağımızın  motifleriyle renk bulmuş ve anadolunun çeşitli yörelerine dair bağlama çalış usulleri  ve ses çeşitlemelerini genç yaşta kavramış  sanatçı 9 mart 1983’te Adıyaman’ın Besni ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Besni’de tamamladıktan sonra 1999 yılında Müzik adına araştırmalar yapmak amacıyla İstanbul’a geldi. Halk müziğinin farklı icracılarından önemli bir isim olan Cavit Murtezaoğlun’dan şan ve sahne performans dersleri aldı. Müzik eğitimini bu şekilde sürdüren okutan enstruman çalmanın ve yorumculuğun yanında söz ve beste çalışmalarıyla da kendinden söz ettirmeye başladı.

ilk albümü olan “yar yar”(2004) halk müziği yelpazesi içersinde farklı bir yorum  farklı bir soluk !

Sanatçı Çınar Müzik etiketiyle çıkan bu albümde kendi eserleri yorumları dışında daha önce  başka sanatçılar tarafından da yorumlanan eserlerine de yer vermektedir.

Sanatçı ikinci albüm çalışmalarını Şahin Özer ile yaptığı anlaşma sonrası 2008 yılının son günlerinde aranjörlüğünü Ahmet Koç’un yaptığı ‘’Ben mi İstedim‘’ (2008) ismiyle dinleyiciye sundu.. Albümün reklam ve promosyon çalışmaları için kolları sıvadı. Ünlü yönetmen Kemal Başbuğ’un çekimlerini yaptığı video klip müzik kanallarında 2009 yılı ocak ayında gösterime sunuldu.

2010 yılında en çok konserlere giden sanatçı olarak adını kültür sanat ajandalarına yazdırdı. Başta Ülkemiz olmak üzere Avrupa’nın büyük şehirlerinde konserler vermiş, farklı kültürel projelere  de imza atmıştır. Birçok, yerel ve ulusal tv ve radyo programlarına konuk olmuştur.. 2012 yılında ‘’Anadolu’dan Dünya’ya’’ isimli albümü çok ses getirmekle beraber bir çok yabancı müzisyenin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Yaklaşık bir buçuk yıl süren çalışma Engin Demirtaş yönetmenliğin de Marşandiz stüdyoların da hazırlandı. Albümde tanınmış yerli müzisyenler dışında yabancı müzisyenler de bulundu.

Okutan ses ve saz sanatçısı olarak İstanbul’da sanat hayatına devam etmektedir. Musiki Eserlereri Meslek birliği (MESAM) ve Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) üyesidir.

Editör: Adıyaman Haber