Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, binlerce yıllık bir medeniyete ev sahipliği yapan ve sınırları içerisinde onlarca tarihi ve turistik değeri barındıran Adıyaman’ın tüm dünyaya tanıtılması için yaptığı görüşmelerden sonuç almaya başladı.

UNESCO tarafından Dünya'nın 7. Harikası olarak kabul edilen ‘Altın Elma’ ödüllü Nemrut Dağı başta olmak üzere onlarca tarihi ve turistik değeri sınırları içerisinde barındıran Adıyaman’ın tüm dünya tarafından tanınması için ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklarını söyleyen ve bu amaçla gerek ulusal ve uluslararası basın temsilcilerinden, gerekse dünya çapında söz sahibi olan turizm sektörü temsilcilerinden destek isteyen Kılınç ilk desteği TRT’den aldı.

Adıyaman’ın tanıtımı için destek istediği TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’den olumlu yanıt alan Kılınç, belediye ve TRT işbirliğinde hazırlanması planlanan ‘Adıyaman Tanıtım Filmi’ görüşmeleri için Adıyaman’a gelen TRT Genel Müdür Müşaviri ve Yapımcı Ahmet Muhsin Yıldırım’ı makamında ağırladı.

Kılınç ile yaptığı görüşmede Adıyaman’ın bir medeniyet kenti olduğunu söyledi.

Kılınç ise yapılan ziyaretten ve hazırlanması planlanan tanıtım filminden dolayı TRT Genel Müdür Müşaviri Ahmet Muhsin Yıldırım nezdinde TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’e ve tüm TRT çalışanlarına teşekkür etti.Kadim bir bölgede yer alan Adıyaman'ın onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış eşsiz bir kent olduğunun altını çizen Kılınç, şunları dile getirdi:

"Sınırları içerisinde Nemrut Dağı başta olmak üzere Perre Antik Kenti, Cendere Köprüsü ve daha birçok önemli tarihi yapıyı barındıran kentimiz, aynı zamanda bir inanç merkezi konumundadır. Özellikle sahabe efendilerimizden olan Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabri ilimiz sınırları içerisinde yer almaktadır. Gerek tarihi yerlerimizin, gerek inanç merkezlerimizin, gerekse kültürümüzün tüm dünya tarafından tanınması için geçtiğimiz haftalarda Ankara’da ziyaret ettiğimiz TRT Genel Müdürümüz İbrahim Eren beyden destek istemiştik. Kendileri de bu talebimize olumlu yaklaşarak hızlı bir şekilde desteklerini sundular. Bu sıcak ilgilerinden dolayı hem genel müdürümüze, hem genel müdür müşavirimize, hem de tüm TRT çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Yıldırım, ziyaretin ardından kentte incelemelerde bulundu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha