Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığının 19-22 Temmuz tarihleri arasında Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen 57. Başkanlar Konseyi Toplantısına Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, Türkiye’nin dört bir yanından gelen cemiyet başkanları ile gazeteciler katıldı.

Toplantının ardından güneşin doğuşunu izlemek için 2 bin 200 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'na çıkan TGF üyeleri burada güneşin doğuşunu izledi. TGF üyeleri Nemrut Dağı'nda fotoğraf çektirdi. TGF üyeleri daha sonra Arsemia Kalesi, Cendere Köprüsü ve Karakuş Tümülüs ve Gerger ilçesindeki kanyonları gezdi.
Federasyonun Başkanlar Konseyi Adıyaman toplantısına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan,"19 Temmuz Perşembe günü başlayan toplantımız devam ediyor. Program gereği bu gün Nemrut’a çıktık. Konuklarımız buradaki dev tanrı heykellerine ve güneşin muhteşem doğuşuna hayran kaldı. Kahta’daki diğer tarihi yerleri gezip Gerger ilçesindeki kanyonları gezeceğiz. Öğle yemeğini Gerger’de yedikten sonra  Sahabe  Bin Muattal Hazretlerini ziyaret edeceğiz. Toplantımız çeşitli etkinliklerle devam edip 22 Temmuz Pazar günü sona erecek"dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha