Adıyaman’ın turizm potansiyelini arttırarak turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesini sağlamak amacıyla ildeki tarihi yapıları bir bir yenilemeye devam eden Adıyaman Belediyesi, şimdi de iki tarihi konağın restorasyonu için maliklerle bir araya geldi.

Restore edildikten sonra ‘Adıyaman Evi’ olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açılması planlanan Seyyid Şeyh Muhammed Ramazan Efendi Konağı ile Talat Efendi Konağının maliklerini makamında ağırlayan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman kültürünün yaşatılmasına katkı sunan maliklere teşekkür etti.

Yapılan ziyaretlerden sonra kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Kılınç, "Adıyaman’ın tarihi değerlerini gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla birçok önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Bunlardan birisi de şehir merkezindeki tarihi konakları restore ederek halkımızın hizmetine sunmaktır. Bu vesileyle bugün bizi ziyaret eden Seyyid Şeyh Muhammed Ramazan Efendi Konağı maliklerinden Sertaç Gülter ile Gültekin Gülter’e ve Talat Efendi Konağı hak maliki Şükrü Bilgiç’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha