Sıratut Mahallesinde yer alan Sıratut Cami’nde Cuma Namazı çıkışında vatandaşlara pilav ve ayran ikram eden dernek yönetimi bu geleneği, gelecek nesillere aktarmak istiyor.

Düzenlenen etkinlik hakkında açıklama yapan Sıratut Derneği Başkanı Murat Erdem, “Daha öncede söylemiş olduğumuz gibi geçmişteki geleneklerimizi tekrar yaşatmak için mücadele etmekteyiz. Bu her hafta Allah’ın, izniyle devam edecektir. Talepler artıyor, teşvikler artıyor toplum bu konuda çok güzel tepkiler veriyor insanlar bu tür etkinliklere aç ve bizde bu etkinlikleri vatandaşlara sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sıratutlular Dernek başkanıyım bu mahallenin çocuğuyum burada doğdum, burada büyüdüm, buranın geleneğiyle yetiştim. İnşallah buranın geleneğini devam ettirip yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

Sıratut Mahalle Muhtarı İlhan Alan ise, “Yıllardır bizim ziyaretimizde bu gibi etkinlikler cuma günleri olmaktaydı. Fakat bir süre unutuldu. Biz bunu tekrardan hayata geçirip gündeme getirdik, tekrardan insanlarımıza eski gelenekleri öğrettik. Güzel bir etkinlik oldu. Başkanımın da dediği gibi, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Cami çıkışında kendilerine ikram edilen pilav ve ayrını afiyetle yiyen vatandaşlar ise, dernek yönetimine ve mahalle muhtarına teşekkür ettiler.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha