Sıratutlular Derneği Başkanı Murat Erdem ve Sıratut Mahalle Muhtarı İlhan Alan’ın destekleriyle Sıratut Cami’nde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara pilav ikram edildi.

Başkan Erdem: 'Bir lokma’ ekinliğini devam ettirmek için gayret edeceğiz

Sıratutlular Derneği Başkanı Murat Erdem, etkinliğe yönelik yaptığı açıklamada, “Bu etkinliğimizi öncelikle Sıratut Derneği ve Sıratut muhtarı İlhan Alan’ın destekleri ile yapmış bulunmaktayız. Bu etkinliğimiz daha önceki kuşaklarda cuma günleri özellikle cuma akşamları insanlarımızın İzollu Baba Türbesine yemek getirip ihtiyacı olan insanlara sunumları ile yaptığı etkinliktir. Kaybolan ve unutulmuş bir etkinlik olarak hafızalarımızda yer edindiği için bunu canlandırma gibi bir çaba ve gayret içerisinde bulunduk. İnşallah bundan sonraki süreçte bu ‘Bir lokma’ ekinliğini devam ettirmek için gayret edeceğiz.”dedi.

Tutdere: Çok güzel bir etkinliğe şahit olduk

Çeşitli ziyaret ve çalışmalar için Adıyaman’da bulunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere ise, “Bugün Sıratut Derneğimizin ve mahalle sakinimizin ve muhtarımızın birlikte organize ettiği bu mahallede yaşayanların yıllar önce gerçekten sosyal dayanışma ve birlik beraberlik adına yapmış oldukları ancak unutulmaya yüz tutan ‘bir lokma’ etkinliğine bizde davet edildik bu davete katıldık ve çok güzel bir etkinliğe şahit olduk.” dedi.

"Bir lokma’ etkinliği de dedelerimizden atalarımızdan bugüne kalan bir miras

Kovid-19 tedbirleri alınarak etkinliğin gerçekleştirildiği sözlerine ekleyen Tutdere, şunları kaydetti:

"Adıyaman’ımızın her köşesi başka bir güzel her mahallesinde farklı güzellikler var. Bu ‘Bir lokma’ etkinliği de dedelerimizden atalarımızdan bugüne kalan bir miras. İnşallah önümüzdeki süreçte bu tür mahallelerimizin kendine özgü geleneksel etkinliklerin devamı içinde gençlerimiz gerekli katkıyı sağlarlar. Bu kültürü yaşatmak lazım. Mahallemizin ilimizin bu gelenek ve kültürlerini gelecek nesillere yetiştirmek, koşturmak lazım bu konuda başkanımıza da muhtarımıza da teşekkür ediyoruz. İnşallah bu virüs belası biter ve daha güzel ortamlarda güzel koşullarda hep birlikte oluruz, bu tür lokmalarda geleneklerimizi inanışlarımızı birlikte daha güzel yaşarız."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha