Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu ve Adıyaman Kuş Sevenler Derneği organizasyonunda gerçekleştirilen 'Masa Üstü Şebap Güvercin Sergisi' etkinliğine Türkiye'nin birçok ilinden yüzlerce kişi ve yurt dışından kuş severler katıldı.

Kürenk, Siyah, Miski, Arap, Çakmaklı ve Mavi (gök) türü Şebap güvercinler görücüye çıktı.

Ortaya kurulan masa üzerinde bir manken edasıyla süzülen birbirinden güzel güvercinlerin fiyatları da dudak uçuklattı.

Sergide Şebap güvercinlerin fiyatlarının bin liradan 100 bin liraya kadar çıktığı görüldü.

Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu Başkanı Mustafa Kale burada yaptığı  konuşmasında, Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından Şebap Güvercinleri sevenler olarak bir araya geldiklerini söyledi.

-"GÜVERCİNLERİMİZ GÖSTERİ VE GÜZELLİK IRKI"

Adıyaman'da güvercin seven, güvercin besleyenler olarak sergide istedikleri kuşları masanın üzerine bırakarak görüntülerini aldıklarını belirten Kale, şunları ifade etti:

"Beslediğimiz kuşlar Şebap denilen güvercinler, gösteri ırkı, güzellik ırkı olarak besleniyor. Enternasyonal bir sergi, şuanda Suudi Arabistan'dan, Avrupa dan ve Türkiye’nin hemen hemen her yerinden şuan da katılım var. Katılımın bu kadar geniş olmasının bir farklı sebebi de var, yarın da burada Adıyaman da  Şebap Güvercin Federasyonu Genel Kurul toplantısını yapacağız. Hem Adıyaman’ı da gördük Adıyaman’ın güzelliğini görüyoruz, Adıyamanlı dostlarımızla beraberiz hem de bütün Şebap severler, güvercin severler bir araya geldik. Burada güvercin sevdasını güvercin sevgisinin tadını çıkartıyoruz."dedi.

Adıyaman Kuş Sevenler Derneği Başkanı Nizamettin Fidancı, ise Adıyaman Kuş Severler Derneği adı altında, Şebap Güvercin Federasyonu'na bağlı 'Adıyaman'da Güvercin Sergisi' adı altında misafirlerimizi davet ettiklerini kaydetti.

Fidancı, konuşmasında şunları ifade etti:

"Tabiki bu misafirlerimiz Türkiye içi olduğu gibi, yurt dışından da Şebap’a gönül vermiş arkadaşlarımızı da davet ettik. Çok şükür onlarda katıldı ve bizlere mutluluk sağladılar. Şebap güvercini olarak Kürenk, Miski, Arap, Çakmaklı, Gök Mavi adı altında kuşlarımız var. Şuan da arkadaşlarımız içeride sergiyi gerçekleştiriyorlar şuanda 100’ün üzerinde kuş sayımız var. Federasyonumuza bağlı  6 derneğimiz var, zaten en önemli nokta şuana kadar Ankara'da yapılan federasyon başkanlığı seçimini biz sergimizin yanında bunu da bir ilk olarak Adıyamanımız da yapmaya karar verdik. Kısmet olursa federasyon seçimini yarın Adıyaman da gerçekleştireceğiz ve federasyon başkanımızı belirleyeceğiz en önemli noktamız bu, hep ankarada yapılması gereken seçimimiz Adıyaman ilinde yarın kısmet olursa gerçekleştireceğiz."

Masa Üstü Şebap Sergisinin' ardından Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu seçimlerinin de yarın Adıyaman'da yapılacağı öğrenildi. 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha