Her yıl onlarca tiyatro oyununu Adıyaman’daki tiyatro severlerle buluşturan Adıyaman Belediyesi’nin ‘Tiyatro Günleri’ etkinlikleri bu yılda büyük bir ilgiyle başladı.
Ankara Devlet Tiyatroları tarafından, Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda sahnelenen ve bekar bir terzi kızın hayatını anlatan ‘Sacide’ adlı oyuna yoğun ilgi gösteren sanatseverler, oyun sonunda sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.
Bir Ülker Köksal eseri olan ve iki perde halinde sahnelenen oyunda, 40’lı yaşlarda, abisinin evinin bir odasında yaşayan bekâr bir terzi olan Sacide’nin hikayesi anlatıldı. ‘Evde kalmış’ yaftasından, evlenirse ve bir yuvası olursa kurtulacağına ve çok mutlu olacağına inan Sacide, abisinin baskısından bunalınca çözümü gazete ilanıyla eş aramakta bulur. Pervin Ünalp tarafından yönetilen oyunda Fulya Koçak, Tuğçe Soncu, Serap Kunak, Esin Ercan, Orkide Çivicioğlu, Eylül Amaç, Osman Nuri Ercan, Neriman Kılıç, Koray Karaca ve Neslişah Yalçınkaya rol aldı.
Oyun sonunda muhteşem bir performans sergileyen oyunculara Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun eşi Fulya Kutlu tarafından çiçek takdim edildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha