Kurulduğu günden itibaren kısa sürede etkinliklerin vazgeçilmez ismi olan “Ravza Grubu”, yediden yetmiş yediye her Adıyamanlının gönlünde taht kurdu.

Sanatını en güzel şekilde özenerek icra eden Adıyaman’ın sevilen ilahi ekibi, son zamanlarda ününü il dışına taşıyarak, Türkiye’nin birçok ilinde davetiye almaya başladı.

Çıktığı her platformda, aldığı her sahnede okuduğu enfes parçalarla ilahi severlere unutulmaz dakikalar yaşatan “Grup Ravza”, özellikle bu yılki ramazan ayında il dışında Adıyaman’ı en güzel şekilde temsil etmeyi başardı. 
Katıldığı il dışı programlarda ve ulusal televizyonlarda Adıyaman’ın daha çok tanıtılması için yoğun çaba gösterdiklerini belirten ilahi grubu yetilileri yaptıkları açıklamada, “Yerel bazda başlamış olduğumuz mesleğimizi her gün biraz daha geliştirerek kısa sürede dışarıya açılmayı başardık. Grubumuzu oluşturan arkadaşlarımızla uyum içinde programdan programa koşuyoruz. Her platformda katılımcılara en güzel nasıl hitab edebiliriz diye imkânlarımız ölçüsünde gayret ettik. Allah’a çok şükür emeklerimiz neticesinde, sergilediğimiz performansın nihayetinde bugün ülke genelinde tanınır olduk. Birçok ilden davetiyeler alıyoruz. Her davetiyeye mutlak anlamda iştirak ederek, gerek sanatımızı ve gerekse şehrimizi layıkıyla temsil ediyoruz. Özellikle bu yıl idrak ettiğimiz Ramazan ayında yoğun bir tempoyla karşılaştık.Programdan programa koştuk,Televizyon ekranlarında yer aldık. Örneğin Kanal 7’de “Necmettin Nursaçan İle İftar Saati”, Kanal 7’de “Ömer Döngeloğlu İle Sahur Vakti”, Show TV’de “Turgay Başyayla İle İftar Saati”, Ülke TV’de “Esenler Belediyesi Ramazan Etkinliği”, Malatya Er TV’de“Malatya Battalgazi Ramazan Etkinliği”, Mercan TV’de “Kadir Gecesi programına katılarak en güzel ilahi ve ezgiler seslendirdik. Ayrıca İstanbul Esenler Belediyesi programına,İstanbul Sultangazi Belediyesi programına, Şanlıurfa Suruç Belediyesi programına, Mardin Belediyesi programına, Malatya Battalgazi Belediyesi programına, Adıyaman Belediyesi programına, Adıyaman Besni Belediyesi programına, Adıyaman Samsat Müftülüğü Safvan Bin Muattal kandil programına iştirak ettik" diye konuştular.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha