Merkez Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinliğe Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Yazar Çınar Arıkan, Merkez Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Işık ve öğrenciler katıldı.

Okur-Yazar Buluşması kapsamında açıklama yapan Alevi Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, “Proje kapsamında bu kitaplar için  kitaplık ve masa aldık. Bu proje kapsamında 45 gencimizi Hacı Bektaşı Veli Dergahı'na ve Nevşehir'e gezmeye götürdük. Proje kapsamında sinema etkinliğimiz oldu. Proje kapsamında ilk okur-yazar buluşmasını yaptık. Bu da ikinci okur-yazar buluşmamız. İki adet yazar imza günümüz var. Proje kapsamında kitap cafemize gelen gençler için ikramlarımız var. Yaklaşık ayda bin lira da ikram, proje kapsamında karşılanıyor. Proje kapsamında bardak, çay, hepsini karşılıyoruz. Bize gelen gençlere çay, kahve, kuru pastamızı ikram ediyoruz. Gençler kitap cafemize gelsinler. Gençlik ve Spor Bakanlığı çok destek veriyor” dedi.

Okur-yazar buluşmasının okullarında yapılmasından dolayı memnun kaldıklarını ifade eden Merkez Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Işık ise, öğrenciler adına etkinliğin yararlı olacağını ifade etti.

Yapılan açıklamanın ardından yazarlar, öğrencilere barış ve kardeşlik adı altında konferans verdi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha