Doğu ve batı medeniyetlerinin kesişme noktasında bulunan, anıt mezarı, dev heykellerinin yanı sıra 2 bin 206 metre rakımıyla güneşin doğuşu ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer olarak bilinen Nemrut Dağı’nı bir günde yaklaşık bin 600 kişi ziyaret etti.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı, Kommagene Krallığı'na ait tümülüsü ile pek çok dev esere ev sahipliği yapıyor.

Milli park alanı olarak korumaya alınan bölge, her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Nemrut Dağı'na tırmanan ziyaretçiler, güneşin eşsiz doğuşu ve batışını seyretme fırsatı buluyor. Yerli ve yabancı turistler, gün batımından önce vardıkları dağın zirvesinde gördükleri güzel manzarayı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekiyor.

Pandemiye rağmen alınan tedbirler kapsamında bu eşsiz güzelliği görmeye gelen ziyaretçiler, “UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı’nı daha önceden televizyonlarda ve sanal ortamlarda çok görmüştük. Canlı görmenin bizi bu kadar etkileyeceğini beklemiyorduk. Çıkarken her ne kadar zorlansak da finali muhteşem oldu. Buraları herkesin görmesini tavsiye ediyoruz. İleriki zamanlarda kısmet olursa kalabalık arkadaş gruplarımızla tekrar gelmeyi düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha