Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı ve Turgut Reis Mahallesi muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, muhtarlık bürosu alanında oluşturduğu mini hayvanat bahçesi ve hobi bahçesi çocukların ilgi odağı haline geldi.

Daha önceleri madde bağımlıları tarafından kullanılan çocuk parkına Adıyaman Belediyesi tarafından konteynerden yaptırılan muhtarlık bürosunun bahçesinde kendi imkanları ile edindiği tavşan, ördek, kaz ve yavru keçilerin bulunduğu mini hayvanat bahçesini  ve hobi bahçesini oluşturdu.

Turgut Reis Mahallesi muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, yaptığı açıklamada, parkın daha önce madde bağımlıların yuvası haline geldiğini muhtarlığı taşıdıktan sonra hobi bahçesi ve getirdiği hayvanlar ile çocuklar stres attıklarını belirtti.

"Çocuklar hem stres atıyor hemde hayvan sevgisi kazanıyor"

Pandemi döneminde evde sıkılan agresif olan çocukların stres attığı alan haline getirdiklerini belirten muhtar Taş, şunları ifade etti:

"Bu parkımızda madde bağımlıların çok bulunduğu bir yerdi. Bende bu parka farklı bir şekilde bir şeyler yapmak istedim. Ve muhtarlığı bu parkın içerisinde taşıdım. Ailelerimizin, çocuklarımızın bu pandemi döneminde evde oturmaktan sıkıldılar. Parkımızın çevresini tel örgüler ile çevirdik içerisine hobi bahçesi yaptık. Çocuklarımız için ne yapalım diye düşünürken çocuklarımız ördekleri, kazları, tavşan ve yavru kuzuları çok seviyorlar. Çocuklarımıza zarar vermeyen hayvanlarımızı getirdik. Baktık ki hayvanları çocuklarımızın ilgisini çok çekiyor. Çocuklarımız bu hayvanlar ile oynadıklarında hem stres atıyorlar hem de hayvan sevgisi kazanıyorlar.

Daha önceden bu parklardan korkuyorlardı. Ama şimdi aileleri ile birlikte buraya geliyorlar. Burası artık bir aile parkı olmaya başlayınca mahallemizde huzurda güvende gelmeye başladı. Çocukların buraya geldiklerinde muhtar amca hayvanları sevebilir miyiz? demeleri bile bana ayrı bir mutluluk veriyor. Bazen çocuklar bize bu hayvanlar ne yer diye sorduklarında sorunlarına cevap verdikten sonra ertesi gün tavşanlara havuç diğer hayvanlara yiyecek getiriyorlar.”

Öte yandan muhtarlığın bahçesine iki adet salıncak yaptırdığını sözlerine ekleyen Taş, “Küçük çocuklar aileleri yanlarında olması şartıyla çocuklarını getirerek zamanlarını geçirebiliyorlar. Çocuklarını parka getiren ailelerimize muhtarlığımız tarafından ücretsiz çay ikramlarımız oluyor. Şuan da 3 kaz, 6 ördek, 3 tavşan ve 2 keçi yavrusu var. Belediyemize isim konusunda talepte bulunduk. ‘15 Temmuz kahramanımız Ömer Halis Demir Çocuk ve Eğlence Parkı’ olarak talebimiz oldu." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımız bu hayvanları sevme fırsatı ve tanıma fırsatı buldu"

Mahalle sakinlerinden Abdulkadir Aksaçlı ise muhtara teşekkür ederek çocuklar için bir terapi ortamı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Burada bulunan park daha önceden uyuşturucu bağımlıların yeri haline gelmişti. Çocuklarımızı bu parka getiremeye korkuyorduk. Çocuklarımızı başka mahallelere götürüyorduk. Buda bize hem maddi hem de manevi olarak yoruyordu. Muhtarımızı muhtarlığını buraya taşıyarak adeta bir tesis kurdu kendi imkanları ile buraya çocuklarımızın sevdiği ve çocuklarımıza zararı olmayan hayvanlardan getirmiş, çocuklarımız bu hayvanları sevdiklerinde veya zaman geçirdiklerinde adeta terapi gibi geliyor. Çocuklarımız bu hayvanları televizyonlarda görüyordum. Ama şimdi çocuklarımız bu hayvanları sevme fırsatı ve tanıma fırsatı buldular. Muhtarımıza bu çabalarında dolayı çok teşekkür ederiz"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha