Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından Türkiye Petrolleri Kültür Merkezi'ndeki programa Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Sami Köroğlu, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Moderatör  Işıl Açıkkar, Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Sami Köroğlu, "Kredi Yurtlar Kurumunun fiziki bakımdan Adıyaman'da olması gereken nadir illerden biridir. Öğrencilerimizin manevi anlamda doyumlarını, bizler son 5 yıldır elimizden geldiğimizden geldiği kadar tamamlama gayretindeyiz. 160 tane faaliyetten 20 binin üzerinde öğrencimiz faydalandı" dedi.
Açılış konuşmaların ardından Moderatör Işıl Açıkkar'ın sorularına cevap veren Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu,"Herkes cümrü kadar yer yakarve bu milletle son zamanlarda gördük sonsuza kadar yaşamayı hak ettik. İmanıyla, ahlakıyla, vatanıyla, bayrağıyla, ezanıyla birlikte sonsuzluğu yaşayacak. Netice itibariyle Mimar Sinan gibi insanların konuştuğumuzda anladığımız şey budur düşündüğümüz şey budur. Yüreğimize yavaş yavaş onun aşkı düşüyor. Fakat bakıyorsunuz ki; bu isimsiz bir çocuk. Kayseri'den getiriliyor Sultan Ahmet'te İbrahim Paşa konağındaki acemiliğini orada atacak eğitim görecek eğitim almaya başlıyor İstanbul'da gördüğü bütün büyük binaları fotoğrafını çeker gibi resimlerini yapıyor. Bu kubbe nasıl duruyordu günlerde inceliyordu hatta o yüzden falakaya yatırılıyordu. İsimsiz bir çocuktu."dedi.
Konuşmanın ardından katılımcılar, Bahadıroğlu'na sorular yöneltti.
Program sonrası Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Sami Köroğlu, Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu'na ve Moderatör olarak katılan Işıl Açıkkar'aya hediyeler takdim edildi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha