Kommagene Film Yapım/Production şirketi’nin kurucusu Mehmet Fuat Özbilici, ADIYAMAN ''Şeytan Köprüsü'' film projesiyle kapılarını çaldıkları insanların, Adıyaman için güzel olanı kendilerine reva görmediklerini, buda yezmezmiş gibi arkamızdan dedikodu yaptıklarını söyleyerek Adıyamanlılar Net Haber Sitemize açıklamalarda bulundu.

Mehmet Fuat Özbilici’in açıklamasında;

“Toprağı altın olan Adıyaman’ım, Adıyaman’ımın güzel insanları...

Söyleyeceklerim yüzünden bana kızmayın darılmayın da, ancak bu gerçekleri yazmaktan başka çarem yoktur. Adıyaman sahipsiz bir şehir, bunu hemen hemen bütün hemşerilerim biliyor. Lakin Ülkemizin, devletimizin ve şehrimizin yönetimine hizmet etmek üzere atanmış memurların bize efendilik taslamalarına izin verdiğimiz sürece bu böyle olmaya devam edecektir. Her insan özgürdür. Adalet ise her insanın hakkıdır. Korkmayın sessiz kalmayın bu adaletsiz düzene. Makamından dolayı bizlere efendilik taslayanlara sözünüz olmayacak mı? Yüzümüze sahte gülücükler atıp arkamızdan kuyu kazanlara dur demeyecek miyiz? Biz güçlüyüz, biz cesuruz ama biz açız, biz işçiyiz, biz köleyiz... Köle olmadığını iddia edenler bu düzene kurban olmuş insanlardır. Karınlarına giren bir lokma ekmeği Yüce Allah'ın lütfundan değil de başımıza memur atadığımız insanların verdiğini düşündüğümüz sürece köle olmaktan kurtulamayacağız. Bunları neden mi söylüyorum.!?

Ben Mehmet Fuat Özbilici, Adıyaman eşrafından gelen bir ailenin oğluyum. Bu şehir bizim bu topraklar bizim çünkü bu şehri en çok biz seviyoruz ve sahipleniyoruz. Merhum Mehmet Akif Ersoy nede güzel söylemiş..!

''Sahipsiz vatanın batması haktır eğer sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır'' bende bu temel doğrultusunda diyorum ki..!

''Sahipsiz şehrin yıkılması haktır eğer sen sahip çıkarsan bu şehir yıkılmayacaktır.''

Bir toplumu bir şehri insani değerlere taşıyan en önemli unsur sosyal hayattır. Sosyal hayatı olmayan insanların hayata bakış açısı da olmaz. Her şeyi günaha ve sevaba bağlar. Sanki insanların gülmeye, eğlenmeye, güzel ve huzurlu yaşamaya hakkı yokmuş gibi Yüce Allah'a iftira atarak, onun ağzından bizlere efendilik taslayan kendileri bolluk içinde yaşarken,  bizlere yoksulluğu reva gören zalim yöneticilere boyun eğdiğimiz sürece bizler köle olarak yaşamaya, Yüce Allah'ın bize lütfettiği güzelliklerden mahrum kalmaya ve böyle yaşamaya hatta böyle ölmeye mecbur kalacağız.

Kommagene Ajans Reklam ve Film Yapım Limited Şirketi olarak güzel bir proje ile Adıyaman Belediyesi’nden,  Kahta Belediye başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’dan, Gölbaşı Belediyesi’nden, Adıyaman CHP Millet vekili Abdurrahman Tutdere'den, Kahta kaymakamından, Adıyamanlılar Vakfınının yönetim üyesi  Ramazan Oruç ve bazı iş adamlarından destek talebinde bulunmamıza rağmen hiçbiri destek vermediler. Çıkan ulusal ve yerel haberimize rağmen kayıtsız kalan hemşerilerimizde var. Bu şehir için yapılacak yatırımlara rağmen uzak kalmalarını sizlere şikâyet etmek istedim. Bizleri güzel sözlerle kandıran ve inandıran oylarımızla başımıza memur seçtiğimiz bu makamdaki insanların şehrimize bakışını ve samimiyetsizliğini sizlere şikâyet etmek istedim. Ben bu şehir için sosyal hayatı ve ekonomisini güçlendirecek canlandıracak ve gençlerimize iş imkânı sağlayacak ve önlerini açacak bir projeyle kendilerinden yardım istedim. Belediyelerimizde dahil olmak üzere bir şeyleri değiştirme kudreti olduğu halde kendilerine uzanan elimizi tutmadılar. Spor Kulüplerine ve daha nice özel sektöre belediyenin parasıyla yüksek miktarlarda bağış yapan belediye başkanları, geri getirisi olacak bu projeye yüzlerini döndüler.

ADIYAMAN ''Şeytan Köprüsü'' film projesiyle kapılarını çaldığımız insanlar bu şehir için güzel olanı bizlere reva görmediler yetmezmiş gibi arkamızdan dedi kodulara başlamışlar. Kulağımıza gelenler arasında bizim samimiyetsiz olduğumuzu ve projemizin işe yaramayacağını ve bize destek verecek insanları da soğutma, caydırma çabaları olduğunu öğrendik. Hakkımızda konuşulanları öğrendik ama kimin ne konuştuğunu bilmiyoruz henüz. Hakkımızda dedikodu yapanlara ve bizi caydırmaya çalışanlara buradan sesleniyorum ''BAŞARAMAYACAKSINIZ'' biz emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz ve karşımıza çıkan engelleri hukuk çerçevesinde hakkımızı koruyarak aşmaya devam edeceğiz. Makamından dolayı kendilerini efendimiz yerine koyanlara sözümdür ''Bizim kulluğumuz Yüce Allaha'dır, kula kul olmayız elhamdülillah''Biz kanuni haklarımızı biliyoruz ve bu doğrultuda bütün hak ve özgürlüğümüzü kullanmaya devam edeceğiz.

Bizim projemizin getiri nemi olacaktır.!?

1-Adıyaman Kültür ve Turizmi canlanacaktır.

2-Güneydoğu bölgesinde resmi olarak kurulan ilk yapım şirketi olarak hemşerilerimizin de sinema, film vb. projelerini hayata geçirmek, öncü olmak ve lider olmaktır.

3-Kendi Cast sistemimizi oluşturarak bu bölgede çekilecek olan bütün sinema, tv projelerinde oyuncu temin etmek ve hemşerilerimizin de önünü açacak hayallerine basamak olacaktır.

4-Projelere büyük yük olan oyuncunun yeme, içme, yatma, ulaşım gibi ekstra maliyetleri yüzünden bu bölgede film, belgesel vb. faaliyetleri çekmekten geri duran yatırımcı yapım şirketlerinin bu sorununu çözerek gönül rahatlığıyla projelerini hayata geçirebilecekler çünkü bölgemizin Film yapım ve cast şirketimiz aracılığı ile oyuncu teminleri kendi şehrimizden seçilerek bu sorunu ortadan kaldırmış olacağız. Başrol, yardımcı oyuncu ve figüran oyunculara ekstra olarak gelir kaynağı olacaktır ve önleri açılacak kendi başarısını kanıtlayabilecekler ülkemizin oyuncuları arasında hak ettikleri yeri alacaklar.

5-Filmimizden gelecek olan gelir ile özel olarak kurulacak ''Kültür Merkezi'' içerisinde tiyatro sahnesi, sinema salonu, santraç okulu, kütüphane ve sosyal hayatı canlandıracak herkesimden insanlarımıza hizmet verecek bir kuruluş olacaktır. Aynı zamanda tv programlarına kendi kültür merkezimizden güzel işler çıkartarak memleketimizin tanıtımını ve itibarını arttıracak kuruluş olacağından da şüphemiz yoktur.

Adıyamanlılar olarak dedi kodumuzu yapanlara cevabını siz verin..! Bu güzel projeye destek vermek istemeyenlerin samimiyeti nedir? Pandemi sürecini bahane ederek aldıkları aylıklarla güzel yaşam sürenlerin özgürlüğümüzü almalarına göz mü yumacaksınız? Gelin hep birlikte projemizi hayata geçirmenin gururuyla yaşayalım ve şehrimizin büyümesi ve gelişmesine katkı sağlayacak yatırımları destekleyelim bu bozuk düzene sesimizi yükseltelim. Saygılarımla. “ dedi.

Editör: Adıyaman Haber