Ortaya koyduğu sanatın marka patentini de alan sanatçı, sosyal medya üzerinden hatırı sayılır bir kitleye  ulaştı. Atölyesinde hummalı bir çalışma yapan Güler, siparişleri kitapseverlere ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bir çok ünlü isim de Güler'in elinden çıkan metal kitap ayracına sahip. 

2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Takı Tasarımı ve Kuyumculuk Bölümü'nden mezun olan Güler, sol anahtarı işlemeli bir metal kitap ayracı tasarladı. Bu tasarımını İnstagram üzerinden paylaşan Güler, kendisinin de beklemediği bir ilgiyle karşılaştı. Daha sonra kendi isminin yazılı olduğu ayraçla başlayan ticari girişimi, bugün yüzlerce sipariş olarak geri döndü. 'Jewelizm' ismiyle marka patentini aldığı iş için bir atölye de kuran Güler, kısa süre içerisinde kitap severlerin yoğun talebiyle karşılaştı. Türkiye'nin dört bir yanından ömür boyu kalıcı bir hediye almak isteyenlerin uğrak durağı olan genç sanatçı, keyifle yaptığı iş sonucunda binlerce takipçiye sahip oldu. 

KİTAPSEVERLERE HEDİYE ALTERNATİFİ OLDU 

İstenilen yazı tipi ve sembolleri metal üzerine işleyen Güler, "Bu işi yaparken öncelikle tasarımı ortaya çıkarıyorum. Belirli yazı tipleri ve sınırsız figür seçenekleriyle kişilerin tercihine göre işlem yapıyorum. Talebe göre, figürü ve yazıyı, kıl testere aracılığıyla metal plaka üzerine işliyorum. Ardından da ömür boyu kalıcı olması için yeşil altın kaplama işlemini gerçekleştiriyorum. Böylelikle ürünlerin kararmaması sağlanıyor" dedi. 

Yaptığı metal kitap ayraçlarının kitap okumayı sevenler için güzel bir hediye alternatifi haline geldiğini dile getiren Güler, "Kendim için yaptığım tasarım ilgi görünce bugün bir marka ortaya çıkmış oldu. Türkiye'nin dört bir yanından sipariş alıyorum. Sosyal medya üzerinden takip edenler, ayraçlar ellerine ulaştığında, fotoğrafta göründüğünden daha güzel olduğunu belirtiyorlar. Olumlu tepkiler alıyorum" ifadelerini kullandı. 

Bir ayracın hazırlanma işleminin 3 gün sürdüğünü anlatan Güler, kitap fuarlarını da ilgiyle takip ettiğini, yazarlara da bu ürünlerden hediye ettiğini kaydetti. Bunun da ayraçların tanıtımı adına büyük katkı olduğunu belirten Güler, "Bu ürünün el yapımı olduğunu öğrendiklerinde daha çok hoşlarına gidiyor. Aradan seneler de geçse kalıcı bir hatıra oluyor" değerlendirmesinde bulundu. 

METAL AYRACA SAHİP ÜNLÜLER

Güler’in kendileri için metal ayraç yaptığı ünlüler de bulunuyor. Güler’in sevdiği yazar ve tanınmış isimler için hazırladığı metal ayraç listesinde Canan Tan, Ayşe Kulin, Hakan Günday, Hüsnü Arkan, Alper Canıgüz, Murat Menteş, Tess Gerritsen, Sarah Jio, İskender Pala, Emrah Serbes, Murat Gülsoy, Ayfer Tunç, İclal Aydın, Kahraman Tazeoğlu, Mine Söğüt, Gülden Mutlu, Ceyda Düvenci, Yaşar Gaga, Ajda Pekkan, Nazan Öncel, Murat Güloğlu ve Levent Üzümcü de yer alıyor.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha