“Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi” kapsamında Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan meslek edinme kurslarına katılan kadınlar, aldıkları eğitim sayesinde hem meslek öğreniyor hem de ürettikleri el işi ürünleriyle aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Güllü ile birlikte proje kapsamında Merkez Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kadın giyim, ev tekstili ürünleri hazırlama, seramik ve cam teknolojisi, oyun odası kurslarını ziyaret etti.

Yeşim Pekmez, açılan kurslarda bayanlarla sohbet ederek, el emeği göz nuru eserleri inceledi. 

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çeşitli kursların açıldığını kaydeden Pekmez, “Burada amacımız, onların yaşadığı problemleri ve sıkıntıları hafifletip, dertlerinden uzaklaştırmaktı. Bunu da Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığımız kurslar sayesinde başardığımıza inanıyorum. Yardımlaşma ve kardeşlik duygusunu yüreklerinde hissederek, bu duyguları ilmek ilmek ürünlerine yansıtan tüm kursiyerleri tebrik ediyorum."dedi. 

Pekmez daha sonra, Valilik Koordinesinde hayata geçirilen Aile Destek Merkezi (ADEM) projesi kapsamında açılan kursları gezdi. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha