18. Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) İstanbul Beylikdüzü TÜYAP fuar alanında başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in açılışını yaptığı fuarda Adıyaman Valiliğinin standı büyük ilgi gördü.

Dünyanın en büyük tanıtım fuarlarından olan Emitt turizm fuarında, birçok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliği yapmış Adıyaman’ın tanıtımını Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci yapıyor.
Emitt Turizm Fuarına iddialı bir şekilde katılan Adıyaman standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Fuarda, Adıyaman’ı en güzel şekilde tanıtmak için Adıyaman Valiliğince ilin tanıtılmasına yönelik 6 dilde hazırlanan tanıtım belgeselleri, turizm rehberleri, turistik çantalar, Nemrut Dağındaki devasa heykelleri sembolize eden maketler, turizm afişleri ve fotoğraflar ile Adıyaman’da yetiştirilen tarımsal ürünlere tanıtım standında yer verilerek birçok ziyaretçinin beğenisine sunuldu.  
 Açılışı yapılan fuarda Adıyaman Standını Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik başta olmak üzere, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, birçok ilin Valisi ve Milletvekili ile İstanbul’da yaşayan Adıyamanlılar ve çok sayıda yerli ve yabancı insan ziyaret etti.
Editör: Adıyaman Haber