15 ülkeden 800'e yakın sporcunun başvurduğu ve 5 kategoride düzenlenen turnuva, oldukça heyecan verici karşılaşmalara sahne oldu.

Dünyaca ünlü satranç sitelerinde canlı yayınlanan açık turnuvanın ödül töreninde Adıyaman'dan katılan sporcu aynı zamanda milli takım oyuncusu olan İrem Ezra Öz, 7’den 70’e her yaş grubundan 330 kişinin mücadele ettiği B kategorisinde en iyi 2.bayan sporcu ve en iyi 12 yaş altı 2. sporcu olarak iki kez kürsüye çıkarak, iki ayrı ödül almaya hak kazandı.

Kendi yaş grubunda Türkiye’nin en yüksek ELO’suna ve en yüksek 2. UKD’sine sahip olan oyuncumuz sadece kendi yaş grubunda değil, yetişkinlerin de dahil olduğu açık kategoride de Türkiye’nin en iyi bayan sporcularından biri olduğunu  bir kez daha kanıtlamış oldu.

Adıyaman'da yaşayan Erdoğan ve Naile Öz çiftinin iki çocuğundan biri olan 13 yaşındaki İrem Ezra Öz, bireysel başarılarıyla büyük takdir topluyor.

İlköğretim 8. sınıf öğrencisi olan milli satranç oyuncusu Öz, Sırbistan'da düzenlenen iki ayrı turnuvada iki farklı kategoride dünya 1'incisi ve 2'ncisi olma başarısını gösterdi. İrem'e ikincilik getiren oyundaki rakibi ise kendisinden 72 yaş büyük Sırp Tomic Slobodan'dı.

Geçen yıl Antalya'da Türkiye Şampiyonu, İspanya'da ise yine dünyada ilk 10'a giren Öz'ün başarısı bununla sınırlı değil. TÜBİTAK'ın düzenlediği yarışma kapsamında geliştirdiği 'Acil Kod' projesiyle 'Teknoloji Tasarım' dalında Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge 1. olan Öz, ailesi ve öğretmenlerinin göğsünü kabarttı. 6 yaşından beri piyano da çalabilen İrem, kendi fikri olan 'Hayata artı bir değer katan kardeşim var' projesiyle de down sendromlu bir çocuğa piyano çalmayı öğretti.

İrem Ezra Öz, satranç şampiyonasındaki başarısıyla ilgili, "Rakiplerim genel olarak benden güçlülerdi. Avrupa, ABD ve Rusya'daki daha prestijli turnuvalara da katılmak istiyorum. En büyük hayalim bilim insanı olmak." dedi.

Kızımla gurur duyuyorum

Adıyaman İl Sağlık Müdürü olan baba Erdoğan Öz, "Başarıya endeksli bir yaşam biçimi var. Bununla da mutlu oluyor. Kızımla gurur duyuyorum." dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha