Vehbi Koç Konferans Salonunda Üniversite Kadim Sanatlar Topluluğunca organize edilen ve Hattatlar Mahmut Şahin, Demir Ali Kurtulmuş, Mustafa Ertuğrul ve Emrah Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Hüsn-i Hat Sanatı' ile ilgili bilgilendirme konferansı düzenlendi.
Konferansı Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Fakülte Dekanları ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Hat üstatları tarafından verilen konferansta mürekkep, mürekkebin tarihçesi, kağıt yapımı, hat kalemi ve hat sanatında faydalanılan bitkiler anlatıldı. Teorik anlatımın yanı sıra pratik anlatıma da yer verilen konferansta uygulamalı şekilde mürekkep yapımı gösterildi.
Hattat Seyyah Mahmut Şahin, sunumunda 'Geleneksel Hat Sanatı' ve Ata Spor olan okçuluğa değinerek, dönemin önde gelen okçularının hayatlarından kesitler sundu.
Gerek ilim ve sanatın gerekse de gönüllerin çoraklaşmaması için mahir düşünen, mahir konuşan, mahir yazan ve mahir yaşayan beyinlere ihtiyaç olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Gönüllü, "Medeniyetlerin gelişmesi için huzurlu ortamlara ihtiyaç vardır. Çok çalışan ve hep pozitif düşünen nesillere ihtiyaç vardır. İnsanların birbirleriyle değil kendileriyle meşgul olduğu ve öz eleştiri yapabildikleri ortamlara ihtiyaç vardır. Bu şekilde sükûn da huzur da sağlanmış olur. Sükûn ve huzur olan yerlerde başarı ve medeniyetin gelişimi meydana gelir. Bunun için birbirimizi seveceğiz. Sevgiyi çoğaltacağız, kâmil sözler söyleyip kâmil düşüneceğiz. Yürüyüşümüzden, oturuşumuzdan konuşmamıza kadar her işinde kâmil olan insanlar olmaya çalışacağız. Geçmişimiz nasıl yaptıysa bizler de öyle yapacağız." dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha