Adıyaman İl Halk Kütüphanesi tarafından organize edilen #OkumayıSeviyorum çağrısına başarı öyküsü olan Adıyamanlı Şahsiyetlerimiz Video ve Mesajlarıyla destek oluyorlar.”

Çağrıya  Girişimci-Reklamcı-Müzisyen-Şarkıcı Besteci Radyocu Sayın Hüseyin Öğüt’de destek oldu.

Kendi Dilinden Hüseyin Öğüt Kimdir?

1980 Kadıköy İstanbul doğumluyum. Anne ve baba tarafımdan Adıyamanlı’yım. İsmimi Besni’nin manifaturacısı dedem Hüseyin Öğüt’ten almışım. Diğer dedem ise Ahmet Tabakçı. Müzik ve sunuculuk ile ilkokul çağlarından beri ilgiliyim. Evliyim ve bir oğlum var.

Sırasıyla Marmara Üniversitesi Turizm Otelcilik, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerini bitirdim. Sonrasında Sakarya Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisansı yaptım.  Şu anda Anadolu Üniversitesi’nde Radyo Televizyon 2. Sınıf öğrencisiyim.

Çalışma hayatım lisede animasyon yaparak başladı. Aynı dönemde İstanbul’da çeşitli mekanlarda partnerim İlter Kurcala ile yaklaşık 6 yıl canlı müzik yaptım. Bu işlerim devam ederken 1998-2000 yılları arasında Türkiye’nin konusunda en iyi sunucu ve televizyoncularından Korhan Abay’ın asistanlığını yaptım. Halen de birçok organizasyonda kendisine eşlik etmekteyim.

2000 ila 2008 yılları arasında aktif olarak Doğan Grubu, ABC Medya Grubu, Mediasa ( Fashion TV) , NAR Group ( Radyo Alaturka, Rock FM, Karmatürk Radyo), İpek Medya Grubu ( Kanaltürk) gibi bir çok medya şirketinde özellikle reklam ve pazarlama birimlerinde orta – üst düzey yöneticilikler yaptım.

2008 – 2020 yılları arasında da Gittigidiyor, UzmanTV, Markapon, Yakala.co, BirlikteAlalım.com, KuponNow, Ucuzu.com, Bilio.com, Cimri.com gibi büyük internet şirketlerinde satış ve pazarlama başta olmak üzere birçok görev aldım. Şu an bazı internet projelerine stratejik satış - pazarlama danışmanlığı yapmakta  ve ortağı olduğum, yeni kurduğumuz Serum Dijital reklam ajansının faaliyetlerini yürütmekteyim.

2013 ile 2019 yılları arasında yaklaşık 6 yıl boyunca Bir Şarkı Tut adındaki radyo programımı hazırlayıp sundum.  Burada sayısız müzisyenle akustik programlar yaptım. Şu anda Youtube kanalımda bu programları devam ettiriyorum.

Bu yoğun iş yaşamı sebebiyle biraz ara verdiğim müziğe 2015’teki Atasav TSM amatör ses yarışmasından aldığım 3.’lük derecesiyle geri döndüm. Radyo programım da buna büyük bir etken ancak bu yarışma sonrası katıldığım 2 yarışmada da özel yetenek ve 2.’lik ödülleri aldıktan sonra artık müzik tarafında da profesyonel bir şeyler yapmak düşüncesiyle tekrar mekanlarda sahne almaya başladım. Aynı zamanda Üsküdar Musıki Cemiyeti icra heyeti üyesi ve Semra Türel koroları ve bazı amatör koroların hem sunucusu hem de solistiyim. Ayrıca Hüner Coşkuner’in de bazı konserlerinde sunuculuğunu ve vokalistliğini yapmaktayım.

Şu anda özel gece ve etkinliklerde sunuculuk yapmanın yanı sıra müziğimi de çok fazla insana duyurmak üzere programlarıma devam ediyorum.

2020 yılının ikinci yarısında kendi bestelerimden oluşan  2’si Türk Sanat Müziği 2’si de pop olmak üzere 4 şarkımı dinleyicilerle buluşturmak için çalışmalarım bitmek üzere.

Tüm dostlara selam ve sevgilerimle…

Editör: Adıyaman Haber