11 Ayın Sultanı Ramazan ayı dolayısıyla bu yıl da birbirinden değerli isimleri Adıyamanlılarla buluşturacak olan Adıyaman Belediyesi, ‘Hısn-ı Mansur’da Ramazan Akşamları’ programlarına Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ramazan ayı boyunca her akşam 22.00 ile 23.59 saatleri arasında Demokrasi Parkındaki alanda gerçekleşecek olan ‘Hısn-ı Mansur’da Ramazan Akşamları’ etkinliklerinin ilk gün programına katılan kadın-erkek, genç-yaşlı yüzlerce vatandaş İshak Danış'ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle mest oldu.

Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun ev sahipliğini yaptığı programa Vali Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Jandarma Alay Komutanı Ercan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, sivil tolum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldı. Kur-an’ı Kerim tilavetinden sonra sahneye çıkan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, tüm Adıyamanlıların Ramazan ayını tebrik ederek, tüm inanlardan İslam dünyası, ülkemiz ve ilimiz için dua istedi. Başkan Kutlu, Kur-an’ı Kerim tilavetini gerçekleştiren İshak Danış hocayı da tebrik ederek, hediyesini ve teşekkür belgesini takdim etmesi için Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı sahneye davet etti.

Sahneye çıkarak kısa bir konuşma yapan Vali Kalkancı, Adıyaman’da sokağa çıkıldığında Ramazan ayının manevi havasının açıkça görülebildiğini ve bunun da oldukça hoş bir durum olduğunu dile getirdi. Konuşmasının devamında İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına da dikkat çeken Vali Nurullah Naci Kalkancı, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi yine mazlumun ve halkının yanında olduğunu söyleyerek, tüm Müslümanlardan Filistin halkı için dua istedi.

Konuşmaların ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı ile Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İshak Danış hocaya teşekkür belgesi ile plaket takdim etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha