GençBank ekibi, Adıyaman Bahçecik İlköğretim Okulunun iç ve dış cephe boyamasını yaptı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına bağlı Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi bünyesindeki Gençbank ekibi, okulun dış duvar ve iç cephesini ellerine fırça alarak rengarenk boyadılar.

 Gençler, okul boyamasının ardından öğrencilerle birlikte etkinlik düzenleyerek, eğlendiler.

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Yeşim Çelik Süzen, gazatecilere yaptığı açıklamada, Bahçecik Mahallesinin ilkokulunda olduklarını belirterek, Gençlik ve Kültür Evi olarak 35 gençle beraber hem çocuklarla eğlenerek hem de dış duvar çalışması yaptıklarını söyledi.

Süzen, proje fikrinin öğrencilerden geldiğini belirterek, ‘’Bu projeyi hayata geçirmek istediler  GençBank projesi kapsamında yapılan bu çalışma tüm gençlerimizi sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi, toplum yararına çalışmanın önemi vurgulamak. Okuldaki çocuklar ile beraber çalışma yapmak, toplum yararına ve çevresel etki bırakmak adına böyle bir çalışma yapıyoruz. Okulumuzun kütüphanesi eksikti, okul duvarı ve çevre düzenlemesi ve bahçe düzenlemesi yapılacak. Okul boyaması bitti kütüphanesinde bitme aşamasında oraya da kitap desteğinde bulunduk. 35 öğrencimiz burada yer aldı” dedi.

Bahçecik İlkokulu Müdürü Mehmet Bay ise etkinlikte GençBank grubunu misafir etmekten onur duyduklarını kaydetti.

Müdür Bay, şöyle devam etti: ‘’Bahçe de gerçekten bir çiçek bahçesi oluşturulmuş, kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Ayrıca okulumuzda bu tür etkinliklerin yapılması, okullarımızın sorulması okulumuzun gerçekten ne durumda olduğunun görülerek yapılması bizleri mutlu etti. Okulumuzda boyama çalışması yapıldı. Önce boyalar eksikti onlar tamamlandı, öğrencilerim çok mutlu oldu.

Okul öğrenciler ise, Okulumuz bugün boyandı, gelen abilerimiz ve ablalarımızla oyunlar oynadık boyama yaptık çok mutlu olduk dediler.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha