İlk kitabının tanıtımı için fuarda bulunan 17 yaşındaki genç yazar Rukiye Korkmaz, eserinde aşk, ilahi aşk ve insanlık adına şiirleri yer alıyor.

Korkmaz, 12 yaşından beridir şiir yazdığını belirterek, ilk kitabını bastırdığını kaydetti.

Herkesin yarasına dokunacak bir kitap yazdığını belirten genç yazar, şunları ifade etti:

"Ben İlk şiir kitabımı Haziran ayında bastırdım. Kitabımın adı Sen Mavi Kokardın, 17 yaşındayım daha biraz gencim ve tanınmıyorum ama alışacağım bu heyecana ve bu kitap aşkına, insanların şiire olan aşkını uyandırmaya çalışacağım. Çocukluğumdan beri kitap okumayı çok severim ve küçüklüğümden beri bir şeyler yazdım hep bir yerlere bu peçete bile olsa, hep bir yerlere bir şeyler yazdım. Sanırım  kitaba ve şiire olan aşkımı uyandıran enişteme çok teşekkür ediyorum. Aslında şiir kitabı çıkarmamı eniştem istedi ve çok heyecan dolu bir yolculuğa başladım, onun içinde kendisine teşekkür ediyorum."

Küçük ya da büyük fark etmiyor her zaman kitap okunmalı diyen Korkmaz, "Kitap sizin için eleştirilse de kitabı kendiniz okuyun, kendiniz bir eleştiriye sahip olun ve insanların kitaba olan duyarlılığını uyandırmaya çalışın. Duyarsız gibi görünseler de aslında kitapları tanıyınca mutlaka kitapları seveceklerdir. Bunu uyandırmaya çalışın."dedi.

Korkmaz, ikinci bir kitabı için şiir yazmaya başladığını sözlerine ekledi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha