Ankara Sincan Hayme Ana Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi örnek bir proje ile öğrencilerine yeni bir ufuk açtı. Sosyal etkinliklerin öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan uzaklaşmasına katkı sağladığını biliyoruz. Öğrencilerine yeni bir vizyon, uğraş, sanat kazandırmak isteyen okul yönetiminin bu davranışı tüm okullara örnek olacak niteliktedir. Birçok gencin amaçsız, hedefsiz kötü alışkanlıklara ve depresyona girdiğini gören bir eğitimci olarak da bu konunun önemine değinemeden geçemiyorum.

Hayme Ana Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığının Ortak Yürüttüğü “Gelenekten Geleceğe Su Kabağı Projesi” Kapsamında Su Kabağı Atölyesinde üretilen ürünler 07.03.2019 tarihinde düzenlenen bir sergi ile ziyarete açıldı.

Proje kapsamında üretilen birbirinden değerli el emeği ürünlerin sergilendiği serginin açılışı okulda düzenlenen bir programla yapıldı. Törene Sincan İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem SOLMAZ, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Tarım Müdürü ve çeşitli okullardan okul yöneticileri davete katıldılar. Yapılan programda Kaymakam Abdullah KÜÇÜK tarafından proje kapsamında görev alan öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Törenin ardından okul öğrencilerince hazırlanan kokteyl ile program sona erdi.

Sergide sergilenen ürünlere ziyaretçilerin ilgisi yoğundu. Okul öğretmenlerinden Ethem Duymaz ve Halide Nurhan Güç’ün yönetimindeki öğrenciler ile hazırlanan ürünlerin yurtiçi ve yurtdışında sergilenmesi planlanmaktadır.

Editör: Adıyaman Haber