Daha önce Bir Delinin Not Defteri köşesinde yazdığı mizahi hikâyelerini “Emmi Hortumu Taksana” adıyla kitaplaştıran Naif Karabatak, yeni mizahi hikayelerini "Yağlı Yavan" adıyla kitaplaştırdı. Kitapyurdu yayınlarından çıkan Yağlı Yavan, 288 sayfa, 48 hikayeden oluşuyor.

-"HER ZAMAN MİZAHİ KİTAP PROJEME, ASIK SURATLI HAYATIN ZORLU ŞARTLARI DİKİLDİ"

Karabatak,  kitabına  başlarken bölümünde şunları ifade ediyor:

"Her şakada bir gerçek var derdi babam; her gerçekte de bir şakanın bulunacağını eklemeyi unutmazdı. Mizah yazmama sebep olan belki de babamın bu sözüydü, belki de hayatı çok da ciddiye almamam gerektiğine olan inancımdı. Çünkü hayat çok kısaydı ve biz burada kalıcı değildik. Her ne kadar hayatı ciddiye almazsam da, hayat beni olabildiğince ciddiye alarak her türlü zorluğu yaşattı, her acıyı tattırdı, her badireyi atlattı.Hangimize yaşatmadı ki. Kendi adıma çıkardığım ilk kitap olma özelliği taşıyan bu kitap, “Yağlı Yavan” adıyla sizlerle buluştu. Bu kitaptan çok, bu kitabın basılma hikâyesi var, bambaşka bir hikâyenin konusu. Mizahi yazılarımı “hikâye” veya “öykü” diye belli bir kalıba sokanlardan değilim. Çünkü kendimi “hikâyeci” veya “öykücü” olarak görmüyorum. Daha çok kendime has üslubumla mizahi yazı yazdığımı söylüyorum.

Uzun bir süre “Bir Delinin Not Defteri” köşesinde “Cenk Gülen” mahlasıyla yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptım. Bunların bir kısmını “Emmi Hortumu Taksana” adıyla kitaplaştırmıştım. Yerelde kalan bu çalışma, içimde bir ukdeyi de bıraktı. Gazetedeki mizahi yazılar yerine, hikâye tadında, öykü tadında mizahi yazılar yazmak ve bunu da kitaplaştırmak istiyordum. Ben ne kadar istersem isteyeyim, her zaman önüme bir engel çıktı, her zaman mizahi kitap projeme asık suratlı hayatın zorlu şartları dikildi.

Ve sonunda bu kitap ortaya çıktı. Kimseyi güldürmek gibi bir görevim yok. Ancak, sayfayı her çevirdikçe yüzünüzde oluşacak tebessüme ortak olabilirim. Bu kitapta bir birinden bağımsız gibi dursa da, temelde aynı olan ve kitaba adını verdiğim öyküyle paralel duran mizahi yazılar yer alıyor.Bir iddiam yok ama bir derdim var; daha güzeli de olmalı, okurlarla buluşmalı…”

- GAZETECİ -YAZAR NAİF KARABATAK

1964 Adıyaman doğumlu olan gazeteci -yazar Naif Karabatak, uzun yıllardır gazetecilik ve yazarlık yapıyor. 2005 yılında yılın yazarı da seçilen Karabatak, Adıyaman Güne Bakış Gazetesi, Zonguldak İnanış Gazetesi, Kahramanmaraş Gündem Gazetesi dışında Makas ve Dilhane dergilerinde de mizahi yazılar kaleme alıyor.


 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha