Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi,bünyesinde eğitim verdiği engelli öğrencilerin sosyal yaşama daha çabuk adapte olabilmelerini sağlamak için çeşitli etkinliklere imza atmaya devam ediyor.
Daha önce çay bahçesi ortamında çay içen, sportif faaliyetlere katılan ve şehir merkezinde yemek yiyerek sosyal yaşama adapte olması sağlanan öğrencileri bu kez mesire alanlarına piknik yapmaya götürdüklerini söyleyen Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi yetkilileri, etkinliklerinin tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi.
40’ın üzerinde öğrenciyi üç gruplar halinde Beşpınar Mesire Alanı, Gazihandede Mesire Alanı ve Besni Su Gözü Mesire Alanına götürdüklerini söyleyen yetkililer şunları dile getirdi: “Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi olarak engelli öğrencilerimiz için piknik etkinliği düzenledik. Yaz kursları kapsamında düzenlediğimiz piknik etkinliğimizin amacı öğrencilerimizi dört duvar arasından çıkarıparkadaşlarıyla ve sosyal yaşamla kaynaştırıp daha kolay uyum sağlamalarına olanak sağlamaktır. Bu anlamda hiçbir zaman maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız F.Hüsrev Kutlu’ya böyle bir imkanı sunduğu içinde öğrencilerimiz adına ayrıca teşekkür ediyoruz.”
Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi olarak öğrencilerin huzuru ve mutluluğu için çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekleyen yetkililer, yaz kursları kapsamında piknik organizasyonu dışında müzikli eğlence ve çocukların fiziksel gelişimi için yüzme etkinliği düzenlendiklerini de dile getirdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha