Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan 2206 metre yükseklikte bulunan Dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağı'nda yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Milli park alanı olarak korumaya alınan Nemrut Dağı’nda hafta sonu ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

'Yerli ve yabancı turistlere kamp imkanı sunuluyor'

Dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağı'na gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak noktası olan restoran ve kafeteryada dinlenirken kamp yapmak isteyen misafirler ise yanlarında getirdikleri çadırlar ile dağın eteğinde kamp kuruyor. Kamp alanında ziyaretçilerin tüm imkanları temiz ne nezih ortamda sağlanırken çadır kuran ziyaretçiler sabah erken saatte güneşin doğuşunu izlemek üzere dağın zirvesine tırmanıyor.

“Ziyaretçiler zirvede eşsiz doğa manzarası ile karşılaşıyor”

Yerli ve yabancı turistler kısa bir molanın ardından eşsiz manzara eşliğinde güneşin doğuşu batışını izlemek için modern şekilde yapılan merdivenlerden Nemrut Dağı'na tırmanma aşamamasında 2206 metre yükseklikte doğanın eşsiz manzarasını izleyerek zirveye ulaşıyor. 

Zirveye ulaşan ziyaretçileri Kültür Turizm Bakanlığı tarafından görevlendirilen güvenlik görevlileri eşliğinde batı ve doğu terası gezdirilirken zirvede rehberlik yapan çalışanlar ise Nemrut Dağı hakkında verdiği bilgiler ışığında bilgi sahibi oluyor.

Ziyaretçilere sürpriz keman resitali

Zirveye çıkan ziyaretçiler ve turlar tarafından oluşturulan gruplara ise Nemrut Dağı zirvesinde bir yandan eşsiz tarih ile baş başa kalırken bir yandan ise kemal resitali ile rüzgarın fısıltısına karışarak kulakların pası siliniyor.

Ziyaretçi Adem Bakırcı," Adıyaman bölgenin eşsiz açık hava müzesi gibi bizler Malatya'dan geldik. Bu eşsiz manzara karşısında hayran oldun. Bu yıl Nemrut yılı olacak gibi görünüyor burası çok kalabalık. İnsanları buraya davet ediyoruz. Her türlü imkan sağlanmış durumdadır." dedi.

Yabancı turistlerden Maiko Krizantem ise şunları söyledi:

"Binlerce kilometre uzaklıktan Adıyaman Nemrut Dağını ziyaret etmek için buraya geldik. O kadar yorulduk ama buna değdi. Hem güneşin doğuşu hem de batışını izlemek harika bir yer özellikle nemrut heykellerinin eşsiz güzellikleri büyüledi bizleri tekrardan gelmeyi düşünüyoruz en kısa zamanda" 

Yerli ve yabancı turistler Nemrut Dağı zirvesinde bol bol fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştidi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha