Merkezi İstanbul Ataşehir’de bulunan Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği düzenlediği gece ile Dünya Adıyamanlılar Gününü kutladı.

Takvim yaprağının 02.02 tarihini gösterdiği gün henüz dünya literatürüne girmemiş olmasına rağmen son iki senedir Ayad tarafından “Dünya Adıyamanlılar Günü “ olarak kutlanıyor.

Söylem olarak ilk defa gazeteci ve televizyoncu Yusuf Özpolat tarafından gündeme taşınan “Dünya Adıyamanlılar Günü “ geçen sene ilk defa yine Ayad tarafından kutlanmıştı. Bu sene de yine kutlama yapan AYAD başka derneklerin kutlamasına da öncülük etmiş oldu.

Yakın bir zamanda Ataşehir Dernek merkezine taşınan ve kongre ile yönetim değişikliğine giden Ayad ‘’ın düzenlediği geceye yoğun ilgi vardı.

Gelen misafirlerin salona sığmadığı geceye bir çok siyasi parti temsilcisi, Stk başkan ve üyeleri, bürokratlar, basın ve medya temsilcileri ile beraber Adıyamanlı ve Adıyaman dostları katıldı.

Aile ortamı havasında gerçekleştirilen geceye misafirlerin aileleri ile katılmaları ve bayanların yoğun ilgi göstermesi de dikkat çekti.

Geceye katılımları ile renk katan sanatçılar Azdin Erdoğan, Merzan, Ali Baran, Nevzat Hakkı Mente, Mustafa Korkmaz ve Gülistan & Haşim Tokdemir’in söylediği türküler ile misafirleri adeta coşturdular.

Rahmetli Ahmet Kaya'nın abisi Mustafa Kaya’nın katılım sağladığı gecede Kaya ilgi odağı oldu.

Tadıyaman ve Adıyaman çiğköftenin sponsoru olduğu çiğköfte ikramının yapıldığı gecede final Mustafa Korkmaz'in söylediği parçalar ile çekilen halaylar oldu.

Adıyaman tanıtımına büyük katkı sunan gece birlik ve beraberlik mesajlarının verilmesi ile son buldu.

Haber: Kahta Gurbet haber

Editör: Adıyaman Haber