Adıyaman Çölyak Derneği tarafından "9 Mayıs Dünya Çölyak Günü" nedeniyle her yıl geleneksel  olarak düzenlendiği piknik etkinliği tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemi salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından bugün Beşpınar Vadisi'nde düzenlenen yemek ve animasyon gösterisiyle başladı.

Program Saygı Duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan açılış konuşmalarıyla birlikte palyaço ekipleri tarafından uzun süre evde olan çocuklar doyasıya müzik eşliğinde eğlenerek bol bol fotoğraf çektiler.

Adıyaman Çölyak Derneği Başkan Yardımcısı Selda Boz Tohumcu, burada yaptığı konuşmasında,
"Derneğimizin 3. yılında bulunmaktayız. Bu zamana kadar bir kez 9 Mayıs Dünya Çöyak Günü etkinliğimize gerçekleştirebildik. Gecen yıl pandeminden dolayı maalesef bu etkinliği gerçekleştiremedik. Bu yılda bu tarihe kısmet oldu. Pandeminden dolayı ertelemek zorunda kaldık. Bugün burada farkındalık oluşturmak adına Çölyaklı çocukları mutlu etmek adına böyle bir etkinlik düzenlendik. Biz gecen haftalarda dernek başkanımız Salih Gültoplayan ile birlikte Belediye Başkanı Süleyman Kılıç, beyefendiyi ziyaret ettik. Ve ondan en kısa zaman içerisinde glütensiz fırın projesinin sözünü aldık. Proje başlatılmış en kısa zamanda açılacağına dair söz aldık."

Yapılan açıklamanın ardından Adıyaman Çölyak Derneği üyeleri yemeğin ardından palyaço ekipleri ile müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha