Adıyaman'da, Perre Antik Kenti'nde 40 gün önce Örenli Mahallesi'ndeki 2 dönümlük merkezi alanda başlayan kazı çalışmalarında Bizans dönemine ait erkek iskeleti ve çömlek bulundu.

Kommagene Krallığı'nın beş büyük kentinden birisi olan ve Roma döneminde de önemini koruyan Örenli Mahallesi'nde yer alan Perre Antik Kenti'nde bulunan yaşam alanı içerisindeki 2 dönümlük alanda 40 gün önce başlayan kazı çalışmaları devam ediyor. 

Başlayan kazı çalışmalarında Bizans dönemine ait taşlarla çevrisi bir erkek iskeleti ve çömlek bulundu.

Perre Antik Kentinde incelemede bulunan Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, "Kommegene Krallığı'nın 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kentindeyiz. Burada biliyorsunuz Roma çeşmesi bulunmakta bu Roma çeşmesine ait 2 bin yıl öncesine ait insanlar buradan gelip geçerken dinlenmekteydiler. Burada 40 gün öncesine kazıya başladık. Bu kazı çalışması sonucunda mimari taşlar, kanal yapıları, yine blok taşlar ortaya çıktı. Fakat bugün burada ilginç olan bir mezar yapısına ulaştık. Bu mezar yapısı taşlarla çevrilmişti ve bir erkek iskeleti ortaya çıktı. Bu erkek iskeleti sırt üstü yatmakta içerisinde ise bir çömlek bulunduğu buda yaklaşık bin yıl öncesine yani Bizans dönemine ait olarak tespit edildi. Yerleşim alanında ilk kez bir mezar yapısına denk geldik." dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha