İller arasındaki kardeşlik köprülerinin kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amacıyla, İçişleri Bakanlığının başlattığı ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında, Adıyaman’dan 5 grup halinde 1000 öğrenci Konya’ya geldi.

15 Mart-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen programlar çerçevesinde Konya’da 4 gün süreyle misafir edilen öğrenciler; Konyanüma (Panaroma), İstiklal Harbi Şehitliği, Mevlana Müzesi, Bedesten, Şemş-i Tebrizi Türbesi, Konya Valiliği, Karatay Müzesi, İnce Minare Müzesi, Alaaddin Tepesi, Alaaddin Cami, 80 Binde Devri Alem Parkı, Bilim Merkezi, Tropikal Kelebekler Vadisi ve Ecdad Parkınıgibi Konya’nın tarihi ve turistik mekanlarını ziyaretin yanı sıra ‘Direniş Karatay’ filmi ile Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen Sema Ayin-i Şerifi’ni de izleme imkanını buldular.

Son öğrenci kafilesinin Konya Valiliğine gerçekleştirdiği ziyarette, öğrencilerle bir araya gelen Konya Valisi Yakup Canbolat, onlarla yakından ilgilenerek, öğrencilerin geziyle ilgili düşüncelerini dinledi. Valiliği ziyarette Ortaokul 7. sınıf öğrencisi Kadir Yenisu’nun okuduğu “Ben Anadoluyum” şiiri ise büyük beğeni topladı. Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Biz Anadoluyuz’ projesinin Batı ile Doğu arasındaki kardeşlik duygularının geliştirilmesi ve ülkemizin milli ve manevi değerlerinin ön plana çıkarılması açısından önemli bir proje olduğunun altını çizdi. Projenin tamamen yerel imkanlarla gerçekleştirildiğinin altını çizen Canbolat, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsasına maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bu projenin bir ayağının daha önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini vurgulayan Vali Canbolat, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi kutlamaları kapsamında Konya’dan da bir grup öğrencinin İstanbul’a gideceği, bunun yanında Muş ve Bitlis İllerine de öğrenci göndereceklerini sözlerine ekledi.

Geziyle ilgili düşüncelerini paylaşan kafile başkanı Hasan Güven, Konya’da misafir edilmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek ‘Biz Anadoluyuz’ projesinin toplumumuzun birlikteliği, beraberliği, birbirini anlama ve birbiriyle empati yapma anlamında çok büyük anlamlar taşıyacağını ifade etti. Doğu ve Batı da yaşayan insanlarımızın birbirini daha iyi anlama, birbirini daha iyi algılama ve birbiriyle olan birlikteliklerini daha da güçlendirmek için bu tür projeleri önemsediklerini söyleyen Hasan Güven emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Adıyaman Haber