Rektörlük Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirilen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Program, Üniversite Devlet Konservatuvarı öğrenci ve öğretim elemanları tarafından sunulan müzik dinletisi ve açılış konuşmaları ile devam etti.

Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Toptaş'ın piyano, Dr. Öğr. Üyesi Ercan Baş'ın kaval, Öğr. Gör. Sadık Doğan'ın kemane, Öğr. Gör. Tekin Doğan'ın keman, Arş. Gör. Emirhan Güler'in bağlama ve Arş. Gör. Mesut Marangoz'un gitar çaldığı, son sınıf öğrencisi Esra Geçer'in solist olarak seslendirdiği Çanakkale Türküsü, Hastane Önünde İncir Ağacı, Yemen Türküsü, Eledim Eledim, Sarı Gelin türküleri dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, müzik dinletisinin ardından sanatçılara Merkez Külliyesinde adlarına dikilmiş fidanların sertifikasını takdim ettikten sonra etkinlik haftasının açılış konuşmasını yaptı.

Rektör Prof. Dr. Gönüllü, bir gelenek hâline gelen Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftasının güzel görüntülere sahne olmasını temenni ettiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Gönüllü, konuşmasında, ADYÜ'nün çok kısa bir zaman diliminde önemli başarılar elde ettiğini, gerek eğitim, gerek altyapı ve üst yapısıyla gerekse de sosyal alanlar ile ilgili önemli çalışmalara imza attığının altını çizerek, "Geride kalan zaman içerisinde fiziksel anlamda eksiksiz bir üniversite inşa etmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.

Rektör Prof. Dr. Gönüllü, "Üniversitemizin kuruluşundan bu yana 12 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız zaman içerisinde eğitim, sosyal, kültürel ve fiziksel anlamda önemli çalışmalara imza attığımızı düşünüyorum. Laboratuvar, derslik ve külliyemizi eğitim standartlarının en üstüne taşıdık. Bunları yaşayan ve yaşanılabilir bir üniversite olmak için yaptık. Verdiğimiz eğitimle öğrencilerimizin hayatlarında saygın, mesleğinde usta ve vatanına, milletine bağlı birer birey olmaları için çaba harcadık. Gerek akademik gerek idari personelimiz ile birlikte elimizden gelenin en iyisini yaparak bu üniversiteyi zirveye taşımanın hesaplarını yaptık. Bizlere düşen görevi anlayıp hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Devletimizin, milletimizin ve hükûmetimizin bizlere sağladığı bu imkânları en verimli şekilde kullanmamız gerekiyor. İdealist bir toplum hâline gelmeli, idealist bireyler olmalıyız. Bu vesileyle artık bir gelenek hâlini alan bilim, kültür-sanat ve spor etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Başbakanlık Müşaviri Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından "Geleceğin Türkiye'si, Geleceğin Gençleri" konulu konferans verildi.

Bilim, kültür-sanat ve spor etkinliklerinin ilk günü öğleden sonra karaoke gösterisi, 5. Sağlıklı Yaşam Turnuvası kapsamında dart yarışması ve sergi açılışları devam edip akşam Filarmoni Orkestrası Konseri ve hemen akabindeki film gösterimi ile son buldu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha