Faaliyetler kapsamında, kamu kaynakları kullanılmadan özel teşebbüsler, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşların destekleriyle köy okullarına boya, spor malzemesi, kitap ve kütüphane desteği sağlanırken, sokak hayvanlarına da barınaklar yapılıyor.

Etkinliklerle ilgili konuşan Aytaç, amaçlarının Adıyaman Üniversitesinin de içerisinde varlığını sürdürdüğü, toplumun faydasına olan işleri ders kapsamında da olsa yerine getirmeye çalışmak olduğunu söyledi.

Aytaç, “Topluma hizmet uygulamaları dersinin amacı, isminde de anlaşılacağı üzere,  Üniversitemizin içinde varlığını sürdürdüğü toplumun faydasına olan işleri ders kapsamında da olsa yerine getirmeye çalışmaktır. Bu ders işlenirken mümkün olduğunca kamu kaynakları kullanılmadan özel teşebbüsler, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlar bir araya getirilerek projeler hayata geçirilmeye çalışıldı. Bu ders kapsamında köy okullarına spor malzemesi yardımı yapıldı. Bunun yanı sıra birleştirilmiş sınıf olarak faaliyet gösteren köy okullarına kütüphane yapımı ve öğrencilerin seviyelerine uygun çok sayıda kitap bağışı yapıldı. Öğrencilere kıyafet, mont, bot, kırtasiye gibi malzemeler temin edildi. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için sinema ve yemek etkinliklerinin dışında ailelerine de erzak ve kıyafet yardımı yapıldı. Adıyaman Belediyesinin yaptırmış olduğu sportif alanlardan faydalanan kişilere de doğru beslenme ve egzersizler hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılarak özel antrenman programları verildi. Soğuk havanın kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı son günlerde sokak hayvanlarının beslenmesi ve su temini için belirlenen noktalara mama kutuları, küçük hayvan barınakları ve su kapları bırakıldı. Yine köy okullarında ihtiyacı olan bazı okullara ecza dolabı ve ilaç temini yapıldı. Özel eğitim okullarında hizmet alan engelli öğrenciler için dans gösterileri, sportif etkinlikler, yüz boyama, palyaço eğlenceleri gibi etkinlikler düzenlendi.” dedi.

Aytaç, ilerleyen günlerde toplum yararına faaliyetlerin devam edeceğini belirterek, etkinliklere katılan tüm öğrencilerine teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha