Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalara verdiği destekten dolayı her kesimden büyük takdir toplayan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, hayvan severlerle birlikte Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğüne bağlı Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Merkezde tedavi gören hayvanlar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Kılınç, ziyarete katılan minik öğrencilerle birlikte hayvanları sevdi.

Ziyaret sonunda bir açıklama yapan Başkan Kılınç, doğanın bir denge içerisinde olduğunu ve her canlının kendine ait bir yaşam biçimi ve hakları olduğunu dile getirerek, “İnsanlığın düzenini sağlamak, onlara eşit fırsatlar sunmak kadar; yaşamı birlikte paylaştığımız, doğada özgürce yaşama hakkına sahip olan hayvanların da haklarının korunması hepimizin asli görevidir. Bu anlamda Adıyaman Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne birçok yeniliği hayata geçirerek, hayvanlara gereken özen ve değeri göstermeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda Veterinerler Müdürlüğümüz ile yaptığımız çalışmalar noktasında, hasta ve bakıma muhtaç hayvanlarımızın tedavilerini veteriner hekimimiz kontrolünde yapmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle Dünya Hayvanları Koruma Gününün, tüm insanlığın sessiz dostlarına karşı daha duyarlı olmalarını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha