Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanan ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen yakınlarına yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla aile ile birlikte 10 gün karantinaya giren doğuştan bedensel engelli Yağmur Elif İşözü'n (10) babası Arif Ferdi İşözü (42) Adıyaman Belediyesi 153'ü arayarak kızının doğum günü olduğunu ve karantinada olduklarından dolayı dışarı çıkamadıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Süleyman Kılıç'a durum iletilerek, Yağmur Elif, için doğum günü hazırlığı yapılmasını istedi. Doğum günü hazırlığın ardından Turgut Reis Mahallesi'nde oturan İşözü'ün evin önüne gelen Başkan Kılınç, pasta ikram ederek çeşitli hediyeler verdi. Başkan Kılınç, Yağmur Elif'in babası Arif Ferdi İşözü ile bir süre sohbet ederek doğum gününü kutladı.

İşözü'n talebini kırmadıklarını ve bu güzel gününde yalnız bırakmadıklarını belirten Başkan Kılınç,şunları dile getirdi:

"Kızımızın 10. yıl dönümü. Kendisi bizden doğum günü pastası istemiş bizde kendisine takdim ettik kızımızı çok mutlu gördük bizlerde çok mutlu olduk. Tabi biz engellilerimize yönelik yakın zamanda engelli veri bankası yaptık. Tüm Adıyaman’da yaşayan engellilerimizi bir çatı altında engellilerimizi bir veri tabanı oluşturarak onları oraya kaydederek kimin ne engeli var ihtiyacı var neler yapabiliriz çalışması bundan sonra hep devam edecek. Bahsettiğim gibi belediye sadece yeraltı ve üstü işlerle uğraşmaz aynı zamanda sosyal kültürel işte dezavantajlı vatandaşlarımız, engellilerimiz, yaşlılar, kadınlar ve çocuklara yönelik bir çalışma yapmak zorundayız. Bu anlamda onların mutluluğu bizi de mutlu ediyor kendisine uzun ömürler diliyorum Allah sağlık sıhhat versin Ailesine de tekrar mutluluklar diliyorum."

Doğum gününden dolayı mutlu olduğunu belirten baba Arif Ferdi İşözü, karantinada oldukları için pasta almak için dışarı çıkamadıklarını söyledi.

Belediyeden destek istediğini anlatan İşözü, şöyle konuştu:

"Belediyeden bize dönüş yaptılar, güzel ilgilendiler başkanım geldi başkanımın ekipleri geldi hediyeler gönderdiler. Başkanım ve başkanımın ekiplerine çok teşekkür ederim. Kızım çok sevindi 'başkanım pasta getiriyor, pasta yiyeceğiz diyor' yani böyle mutluluğu var o mutlu oluncu bizde mutlu oluyoruz. Bunu bildiğim için belediyeyi aradım sayın Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ın buna duyarlı olduğu için ben biliyordum geleceklerini bizi mutlu etti."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha