Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) arasında başlayan kardeşlik köprüsü kapsamında Avusturya’nın Vorarlberg Eyaleti’nde başkent Bregenz’de UID Bregenz Bölge Başkanlığı, Adıyaman ile kardeş şehir oldu.

Program ile birlikte ilerleyen süreçte Avrupa'da ve Türkiye'de yaşayan gençlere yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve öğrenci değişimleri gibi faaliyetler yapılması planlanıyor.

Programın ilk faaliyeti yaklaşık 15 bin gence TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ve UID Genel Başkanı Köksal Kuş'un Bey’lerin bayram tebrik kartlarının ulaştırılması oldu.

Adıyaman’ın kardeş şehri UID Bregenz Bölge Başkanlığı olduğunu belirten TÜGVA Adıyaman İl Temsilcisi İdris Toprak, "UID, Avrupa'da yaşayan Türklerin bulundukları ülkede siyasal, sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirdiği çok güçlü bir sivil toplum kuruluşu. TÜGVA ve UID arasında başlayan Gönül Köprüsü Programı kapsamında öncelikle kardeş şehirler belirlendi. Adıyaman olarak Kardeş şehrimiz Bregenz oldu. Bayram öncesinde bizler de Adıyaman merkez ve 8 ilçemizde yaklaşık 600 genç kardeşimize iki genel başkanımızın bayram mesajlarını, bayram şekerimizi ve Avusturya’daki kardeşlerimizin muhabbetlerini iletiyoruz ve gençlerimizin bayramlarını tebrik ediyoruz. Hedef Türkiye geneli 15 bin gence ulaşmayı hedeflediğimiz ilk programımızın heyecanı, vatana olan muhabbetimiz inşallah hedefin çok üstüne çıkacağımızı umut ediyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde Gönül Köprüsü Programı hakkında bilgi veriyoruz. Yasaklar dolayısıyla evlerde sıkılan genç kardeşlerimizden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Gençlerimizin; Avusturya’daki kardeşlerimize ve hasseten Vorarlberg’deki kardeşlerimizin ilgi ve alakalarından dolayı çok sevindiklerini, bayram heyecanlarına neşe kattıklarını görmek bizleri duygulandırıyor. Gençleri ziyaretimiz Ramazan Bayramı'nın son gününe kadar devam edecek" dedi.

Türkiye'den uzakta vatan aşkıyla yanan vatanseverler olarak memleketin gençliğine katkıda bulunmak, gönül birlikteliğini daim kılmak istediklerini belirten Vorarlberg UID Bregenz Bölge Başkanı Evren Akkuş ise, "UID-TÜGVA Gönül Köprüsü Programı da tam olarak buna hizmet edecek. Vorarlberg Eyaleti UID Bregenz Bölge Başkanlığı ve Adıyaman ilimiz arasında kuracağımız gönül köprüsü ile kardeş şehrimiz Adıyaman’da yaşayan kardeşlerimize elimizden geldiğince destek olacağız. Seyyidlerin, şehitlerin ve Mezopotamya’nın merkezi, güneşin en güzel doğup battığı Dünyanın 8. Harikası Nemrut’un, Pirinin, medeniyet köprüsü Cenderenin diyarı Adıyaman ile sosyal, kültürel, sportif ve öğrenci değişim projeleri ile buradaki ve Adıyaman’daki  kardeşlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağız ve onların birbirlerini daha iyi tanımasına yardımcı olacağız. Adıyaman’daki kardeşlerimiz bilsinler ki Avusturya’daki Vorarlberg UID Bregenz Bölgesi’nde onları düşünen Avrupalı kardeşleri var. Bu çalışma ile birlikte, 1960’lardan beri şuan 4.-5. Türk neslinin yetiştiği Avrupa’da, bu gençlerimizin köklerini, tarihlerini ve Türkiye’ye olan bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Vorarlberg Eyaleti, Avusturya’nın batısında Almanya ve İsviçre’ye sınır ve meşhur Konstanz Gölü kıyısında. Toplam nüfusu 400 bin civarında olan Vorarlberg’de, yaklaşık 40 bin Türk kökenli vatandaşımız yaşamaktadır. Merkezi başkent Bregenz’de bulunan UİD Bregenz Bölge Başkanlığı, 2015’de kurulmuş olup, toplumsal konularda aktif ve halkın hizmetine çeşitli projeler sunmakta.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha