Türkiye Petrolleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Bedir Deveci, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahne alan Sanatçı Turgay Coşkun, birbirinden güzel memleket ve kahramanlık türkülerini seslendirdi.

Coşkun, türküleriyle dinleyicileri coştururken, salondaki misafirler de söylenen türkülere eşlik etti.

Program ile ilgili konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında, “Avaz Memleket Türküleri” programımızda sanatçımız Turgay Coşkun, dinleyicilerimiz ile bir araya geldi. Amacımız gençlerimizin geleceğe hazırlanması, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlerimizin gelişimine katkıda bulunmaktır. Ülkemizin farklı yerlerinden gelen, farklı kültürlerin bir arada huzur içerisinde yaşadığı Kredi Yurtlar Kurumumuzda gençlerimizin sınav döneminde, biraz da eğlenmelerine fırsat tanıyalım diye düşündük. Tarihimizi, kültürümüzü yansıtan bir etkinlik oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlerle bir arada bulunduğu için mutluluğunu ifade eden Rektör Turgut ise,"Bu akşam memleket ve kahramanlık türkülerimiz eşliğinde gençlerimizle bir aradayız. Kültürümüzü, özümüzü, türkülerimizi yeni nesillerimize aktarmak, kültürel dejenerasyona uğramamak adına çok önemli. Dijital dünya kültürümüzü esir almamalı, biz çok renkli bir bahçeyiz, her bir çiçeğimiz birbirinden güzel ve kıymetli... Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğümüze ve İl Gençlik Spor Müdürlüğümüze böyle faydalı ve güzel bir etkinlik planladıkları için teşekkür ediyorum."diye konuştu.

Programın sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş tarafından Sanatçı Turgay Coşkun’a hediye takdim edildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha