Gazeteci Mehmet Akıncı, Doğduğu Yaylakonak (Balyan) köyünde “Anlatılan Senin Hikâye”ndir adlı belgesel çekimini gerçekleştirdi. 

Gazeteci Mehmet  Akıncı, yaptığı açıklamada, "Bu Toprağın canı, dağın yüzlerce metre altında gelen suyunun hışırtısı, gönüllerde beslenen sevginin kundaktaki bebeğin beklediği özlemdir köyüm" dedi. 

Akıncı, şöyle konuştu:

"Balyan köyünün doğa güzelliği, dağların o heybetli duruşlarını, koca yürekli insanların nasırlaşmış ellerindeki alın terinin emeğe nasıl dönüştüğünü kadrajın lensine yansıtmalya çalıştık.  Belgesel çekimlerimiz Yaylakonak köyü ve mezraları olan İncekoz, Zivar, Çimenke, Çatderesi olmak üzere farklı bölgelerde yaptığımız çekimlerden oluşuyor.  Bu belgeselle köyümün tanıtılması adına büyük bir eser olacağını zannediyorum. Bu anlamda başta Yaylakonak (Balyan) olmak üzere Adıyamanlılar üzere ülkemizin farklı illerinde yaşayan Yaylakonaklıların belgeseli sahiplenmesini istiyorum"

Belgesel çekimlerinden ekonomik anlamda kimseden yardım almadığını ifade eden Akıncı, kendi imkanları doğrultusunda belgesel çekimini üstlendiğini dile getirdi.

Akıncı, "Ben böyle bir tanıtım belgeselini çekerken hiç olmazsa ekonomik anlamda katkı vermek isteyen Yaylakonaklı  iş adamlarının olacağını düşünmüştüm. Herşeye rağmen çekimlerimizi tamamladık. Kurgu montajımızı yaptık. Şu an belgeselimiz hazır durumda, televizyonlarda yayınlanması için görüşmeler yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha