Adıyaman Merkez’de bulunan Tarihi Keleş Konağı'nda Adıyaman Üniversitesi'nde yapılan sanat eserleri Gazze’ye bağış için satışa sunuldu.

Gazze yararına sanat sergisinde Dr. Muhammet Çevik, Hattat Ramazan Taştan ve Doç. Dr. Ebubekir İnan’ın yaptığı toplam 40 adet sanat eseri sergileniyor.

Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden Doç. Dr. Ebubekir İnan, eserleri Sosyoloji Bölümünden Dr. Muhammet Çevik,  Hattat Ramazan Taştan ile organize ettiklerini belirterek, şunları ifade etti:

 "Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Kılınç’ın destekleri ile ve İHH’nın organizasyonuyla ve sivil toplum kuruluşlarında katkısıyla Gazze’ye yardım amaçlı bir sergi düzenledik.Maalesef İsrail’in yaptığı zulüm ve Gazze’deki yıkımlar çok büyük kayıplara sebep oldu bizde bu Gazzelilerin Filistinlilerin acısını dindirebilmek için bir nebze olsun katkı sunmak istedik ve emeklerimizle sanat eserlerimizle sesimizi duyurmak istedik yani bu çorbada bizimde tuzumuz olsun anlamında yaklaşık 40 eserle bu sergiyi organize ettik. Buradan elde edilecek gelirlerle İHH vasıtasıyla Gazze’nin yeniden imarı konusunda oradaki sıkıntılara bir nebze olsun çare olması anlamında destek olmak istedik sergimize gelen tüm herkese çok teşekkür ediyoruz sergimiz 3 gün boyunca açık olacak cumartesi günüde açık olacak cumartesi akşam saat 6’ya kadar sabah saat 11’den akşam 6’ya kadar tüm herkesi sanat severleri Gazze’ye destek olmak isteyen vatandaşlarımızı sergimize bekliyoruz." 

09 Haziran-12 Haziran tarihleri arasında açık olacak sergi, sabah 11:00 akşam 18:00 arasında ziyaret edilebilecek.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha