2019-20120 akademik yılında 25 kişilik kontenjan ile eğitim-öğretime başlayacak olan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü için düzenlenen özel yetenek sınavına Türkiye’nin değişik illerinden 335 öğrenci adayı başvuru yaparken, sınava 235 aday katıldı.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen ön kayıt işleminin ardından gerçekleştirilen özel yetenek sınavında, aday öğrenciler yetenekli elleriyle hünerlerini sergiledi.

 “Canlı Modelden Desen Çizimi” ile “İmgesel Çizim” olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilen özel yetenek sınavında öğrenci adayları kıyasıya yarışırken, Rektör Danışmanlarından Doç. Dr. İbrahim Hakan Bucak, Doç. Dr. Sayad Kocahan ve Doç. Dr. Cumhur Kırılmış sınav alanında öğrencilere başarılar diledi.

Jüri Başkanlığını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Alagöz’ün yaptığı sınavda, Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay ve İstanbul Arel Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Bahattin Odabaşı da yer aldı.

Özel yetenek sınavı sonunda Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi için YÖK tarafından belirlenen 25 kişilik öğrenci kontenjanın tamamı doldu.

Sınav sonrası konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Alagöz, sınava katılan tüm öğrenci adaylarına teşekkür ederek, “Sınavımız şeffaf bir şekilde yapılmıştır. Jüri üyeleri isimleri görmeden değerlendirme yapmışlardır. Şimdiden yeni öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha