Adıyaman İl Halk Kütüphanesi tarafından organize edilen #OkumayıSeviyorum çağrısına, başarı öyküsü olan Adıyamanlı Şahsiyetlerimiz Video ve Mesajlarıyla destek oluyorlar.”

Çağrıya destek olan 17.dönem Adıyaman milletvekili 22.dönem İstanbul Milletvekilliği yapmış Eğitimci Yazar Ahmet Sırrı Özbek.

Yazarın Kendi Dilinden, 

Ahmet Sırrı Özbek Kimdir?

Ortaokulu Adıyaman’da bitirdim. Gaziantep İlköğretmen okulu ve ardından Eğitim Enstitüsü Fizik-Kimya bölümünü yatılı okudum. Mezun olduğum yıl Adıyaman Lisesi ve Ortaokulunda öğretmenliğe ve aynı yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine kaydoldum. Hukuk Fakültesinden mezun olduğumda öğretmenlikten istifa ettim ve Adıyaman Barosuna kayıtlı serbest Avukat olarak çalıştım.
1983 yılında yapılan seçimlerde 17. Dönem Adıyaman Milletvekili seçildim.
1990 yılında İstanbul’a taşındım. Özel sektörde üst düzey yöneticilik ve ardından serbest ticaretle uğraştım. 
2002 yılı seçimlerinde İstanbul 1.Bölgeden 22 dönem milletvekili seçildim. Milletvekili seçildiğim her iki dönemde de kurultaylarda yüksek oylar alarak parti meclisi, merkez karar yöneticiliği, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum.
2010 yılı itibariyle politik yaşamımı sonlandırdım ve edebiyatla ilgilenmeye, öyküler ve romanlar yazmaya başladım. Hala yazıyorum ve bunu ne kadar sürdürebilirim bilemiyorum. Umarım bu süreç uzun sürer.

Editör: Adıyaman Haber