Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aba, "Aslında benim için yazmak, söylemek istediğim onca şeyden ve yüzlerce hislerden geriye kalmış birer kırıntıdır.Aynı zamanda yazmak, canlı kalmamı sağlayan bir iletişim şeklimdir. Dahası yazmak, yaşadığımız Evren'de kendimi var sayabilme mücadelemi ihtiva eder. Bu kitap benim için zaman ve mekanlar arası geçişlerin gökkuşağıdır. Özellikle tarihsel dinamiklerin ve olayların işlenmesi bir abı hayat meyvesi taşır" dedi. 

Kitabın, hakikat ve gerçeğin hep tek olduğu gerçekliğini haykırdığını vurgulayan Aba, "Kitap özeline inersek, Hz.Ali İle Hz.Hızır arasındaki metaforik ilişki nakışlamıştır. Ayrıca kitap Hz.Ali'nin çağlar aşan aforizmalarını demetlemiştir. Sadece Alevi vatandaşlarımız değil, tüm kesimler, Hz Ali mottosu İle yüzleşecek.Çünkü Hz.Ali parçanın değil bütünün Ta kendisidir.
Üzülerek görüyorum ki o büyük insanı yeterince okuyup anlayamamışız. Tüm kesimler Hz Ali'yi bilme ve tanıma zorunluluğu içerisinde olmalıdır. Çünkü Ali'yi anlamak herşeyi anlamaktır. Çünkü Ali Yİ anlamak cehaleti sürgüne göndermektir.
Çünkü Ali imamdır. Çünkü Ali özdür. Elbetteki benim için sevindirici bir durum" diye konuştu. 

Aslolanın kitaptaki mesajların idrakinin elzemi olduğunu kaydeden Aba, "Şüphesiz kitabın kendini anlatması benim sözü,sesi ve konuşmayla karışık olan gürültülerimden daha güçlü ve anlamı olacaktır. Bana zaman ayırma güzelliğinde bulunduğunuz için teşekkürlerimi arz ederim" şeklinde konuştu. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha