Adıyaman Kent Konseyi tarafından organize edilen, Erciyes Üniversitesinden Öğretim görevlileri Talha Turhan ile Yusuf Duman’ın sunumu eşliğinde, değerler eğitimi bağlamında Erdemli Sinema Akademisi Projesi, Pedagojik Sonuçları ile Film Okumaları programı düzenlendi.

Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Hacı Sinan Temel, programda yaptığı konuşmasında, "İnsanlarımızın özellikle de gençlerimiz 3’cü derecedeki eğlencesi olabilecek sinemanın, görsel sanatların üzerinde yoğunlaşa bileceğimiz bir program hazırladık."dedi. 

Temel, "Film okuma adıyla film izlerken nelere dikkat edilmeli, ince noktaları, püf noktaları nelerdir, isminden detayındaki oyuncuların seçimine kadar nelere dikkat edilmeli, verilmesi gereken mesajlar nelerdir, Hangi mesajlar veriliyor. Özellikle değerler eğitimi bakımından bunun üzerinde duruldu, Erciyes Üniversitesinden öğretim görevlisi Talha Turhan hocamız geldi. Özelliklede STK başkanlarımız geldiler güzel bir program oldu. İlgi çekici bir program oldu, bu anlamda kamuoyuna açık heral de ilk etkinlik oldu, film okumaları anlamında, inşallah bundan sonraki süreçte benzer programları yapmayı düşünüyoruz, ben kayseri den katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bizleri izlemek, dinlemek için gelen değerli konuklarımıza da teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

Program katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha